Home Hírek Három évesek lettünk!

Igazából el is felejtkeztünk róla, így szép csendben elment mellettünk a pontos évforduló, illetve a korábbi években oda sem figyeltünk erre. De most azért egy rövid kitérőt teszünk, és megnézzük, mi történt szerény oldalunkkal az elmúlt három évben. Igen, idén szeptember elején volt három éve, hogy megpróbálunk fontos, illetve érdekes hírekkel szolgálni az androidos világból.

Ha jól rémlik 2009-ben még nem volt annyira nagy az android láz, itthon is csak bontogatta a szárnyát a Google zöld emberkéje. Éppen ezért is döntöttünk úgy, hogy már több évnyi blogolással a hátunk mögött megpróbáljuk egy számunkra teljesen idegen témában is felvenni a fonalat. Hogy ez mennyire sikerült, hát azt talán senki nem tudja megmondani. Mi nagyon jól éreztünk magunkat eddig, és rengeteg jó dolog történt velünk.

Amit mi közvetlenül az Androidnak köszönhetünk, az az például, hogy ott lehettünk a Telenor Android Workshop-ok megszületésekor. Az első pár még „amatőr” számba menő rendezvényen még elő is adtunk, és nagyon megtisztelve éreztünk magunkat, hogy egy zord mobilszolgáltató le tudott ereszkedni a háztáji bloggerek szintjére. A „show” azóta jelentősen kinőtte magát, de mi soha nem feledjük az első pár, igazi kis otthonos, közösségi rendezvényt. Ezeknek a Workshopoknak köszönhető az is, hogy ott lehettünk a Google Maps Navigáció hazai premierjén, és első kézből tapasztalhattuk meg, milyen is az, amikor egy ilyen óriás cég a kis országokkal is törődik. Nagyon izgalmas volt látni azokat a szakembereket, akik azokon a szoftveren dolgoznak, amiket nap mint nap használunk.

Aztán persze nem feledkeztünk el az offline megjelenésről sem, az IDG kiadónak köszönhetően már a második alkalommal szerepelhetünk az Android Superguide újságban, ami aprónak tűnő dolog, de számunkra mégis kiemelten fontos.

A három év alatt több mint 750 cikk, hír született az oldalon, és több százezer oldalletöltést regisztrálhattunk. Manapság már nagyon jól ismert téma az Android és sokan foglalkoznak vele, így underground témából közérthető és jól ismert termék lett. Ennek ellenére mi továbbra is remekül szórakozunk, és szeretünk apró hírekkel, elemzésekkel megjelenni. Reméljük, ti is élveztétek az elmúlt három évet, és tudtunk fontos és érdekes információkkal szolgálni. Ha rajtunk múlik, még jó pár évig fog ez a kis blog szolgálni a nagy magyar internettengerben.

A kép kattintásra nagyobb lesz

Van még egy másik ünnepelni való, a Google Play Store (lánykori nevén a Market) ugyanis nagyon szépen növekedik és nemrégiben elérték a 25 milliárd letöltést. Ennek örömére naponta akciós áron (55 forint)  kínálnak játékokat és filmeket (külföldön zenét, könyveket is, de itthon csak ez a két kategória érhető el).

Az akciós alkalmazásokat itt érhetitek el:

Szólj hozzá