Home Programok Ingyenes navigáció az Egérúttal

Szemem elé került a napokban egy ingyenes navigációs szoftver, az Egérút, amely ráadásul azt vallotta magáról, hogy mindig a legrövidebb utat próbálja megtalálni. Mivel pont tervbe volt egy kisebb út a városon (Budapest) keresztül, gondoltam összeeresztem egy profibb navigációval, hogy meglássuk mit tud.

A felállás tehát a következő volt: adott volt az egyik telefonon az Egérút, a másikon pedig a Nokia Maps. Mindkét készülékbe ugyanazt a címet adtam meg, és hogy kiegyenlített legyen a verseny, egymás mellett tartottuk őket.

  

Nem egy bonyolult útra kell gondolni, csupán Pestről kellet Budára átvezetni a telefonnak. Mivel az út 90 százalékban már ismert volt, és tudtuk, hogy merre rövid, merre nem, jó volt arra, hogy össze tudjuk hasonlítani a két navigációs szoftvert, hogy mennyire más útvonalat javasolnak. Nagyjából az első percben már azt tapasztaltuk, hogy az Egérút arra akart vinni bennünket, amerre mi szerettünk volna, eközben a Nokia Maps inkább a magasabb rendű útvonalakat preferálta. A közel 30 perces út alatt jól vizsgázott az Egérút, folyamatosan, időben tájékoztatott a dolgokról, jelezte, hogy mi lesz a következő feladat már jó előre (tarts balra 2 km múlva), a szoftverben lévő férfi hang érthetően és jól mondta a dolgokat. Megadhatunk kedvenc útvonalakat is, így nem kell mindig begépelnünk, ha valahova sűrűbben megyünk navigációval.

De mi az, amit nem látunk, mégis a háttérben nagyon fontos:

  • Az egérút figyelembe veszi a forgalmat, és igyekszik olyan útvonalat javasolni, ami a lehető legrövidebb az aktuális információk alapján.
  • Dinamikusan növekszik, tanul a szoftver, ráadásul nemcsak a mi használatunkból, hanem a többiekéből is.
  • A hazai térkép összesen  230 ezer km úthálózatot tartalmaz.

Az Egérút használata internetet igényel, de a forgalom, amit generál, az minimális. Ennek mértéke átlagos használat esetén 20-40 megabyte. Használat közben néha felbukkanhatnak reklámok, ezek nem zavaróak.

Letöltése:

http://www.windowsphone.com/hu-hu/store/app/eg%C3%A9r%C3%BAt/a878e8c0-51ec-4322-b052-68983bde14a2

Hasonló cikkek
1 hozzászólás to this post

Szólj hozzá