Home Hardver Jönnek még Nokia Windows telefonok

A Nokia nem puffogtatta el még minden puskaporát, több független oldal is állítja, hamarosan újabb Windows Phone alapú készülékeket jelent be a finn gyártó. A Nokia 920 és 820 leginkább a felső-kategóriás vásárlókat tudja és akarja is megfogni, de a hírek szerint a cég máshonnan is szeretne nyereséget.

A legkisebb számozású modell az 510-es, ami valószínűleg a jelenleg piacon lévő Lumia 610-esnél is olcsóbb készülék lehet. Hogyan lehetséges ez? Hát természetesen spóroltak a készülék hardverén, és az anyagminőség sem üti meg azt a szintet, amit esetleg eddig megszokhattunk. Ezek alapján – és mivel eddig kínai oldalakon bukkant fel a telefon – az is lehet, hogy az öreg kontinensen és Amerikában talán nem is kerül forgalomba. A telefon lelke a már porosodó 800 MHz-es Qualcomm Snapdragon MSM7227A (Cortex-A5) processzor és 256 MB RAM kombinációja. Igen, jól látható, mindössze ennyi. Ezekből már mindenki tudhatja, hogy az 510-es Windows Phone 7.8-as készülék lesz, tehát a Microsoft „előző” generációs mobiltelefon platformját fogja erősíteni. Érdekes módon a gyenge hardver mellé nagyobb kijelzőt (4 hüvelykes, 480 x 800) pakolt a gyártó, talán azt gondolják, a nagy kijelző az alsó szegmensben is fontos.

Szintén hallani pletykát még két telefonról, ezek azonban már várhatóan később jelennek meg, így ebből és a hardverükből arra lehet következtetni, hogy az 510-es Lumiával ellentétben már a WP8-at fogják futtatni – bár fontos megjegyezni, hogy ebben a pontban még nem egységesek az információk.

A Lumia 620 4 hüvelykes 480 x 800 pixeles kijelzőt kapott, a panel alatt pedig egy 1 GHz-es, kétmagos processzor dolgozik, fél gigabyte RAM társaságában. A belső tárhely elég karcsú, a „minimális” szintet hozza, azaz mindösszesen 4GB. Említést érdemel az Adreno 225-ös GPU és az 5 megapixeles hátlapon található kamera, amellyel maximum 720p minőségben tudunk videót rögzíteni.

A Lumia 720 pár helyen tér csak el a 620-astól. Nagyobb, 4,3 hüvelykes kijelzőt terveztek bele a mérnökök (a felbontás nem változik), illetve a belső tárhely a duplájára nőtt, 8 GB. Ezen kívül eddig nincs tudomásunk nagyobb eltérésről.

 

Hasonló cikkek
1 hozzászólás to this post

Szólj hozzá