Home Hírek A penge harmadik felvonása – ZTE Blade III

A ZTE Blade olyan sikert produkált, amit nagyon nehéz lesz megismételni. A kellemes árazású, és elfogadható teljesítményű készülék nagy sláger volt itthon. A szolgáltatók szerették, mert olcsón adhatták, fogyott is rendesen, a felhasználók is jól jártak, mert okostelefonhoz jutottak jó áron, ráadásul a ROM készítők is a népszerűsége miatt folyamatosan tovább csiszolták a rendszert. A Blade tehát igazi közösségi telefon lett, de vajon sikerül a legfrissebb modellnek is ez?

A régebbi androidos telefonok egyik legnagyobb hátránya a kevés beépített tárhely. Ezt sajnos az SD kártya nem minden esetben tudja pótolni, hiszen nem mindent lehet áthelyezni rá. A Blade-ek egyik „betegsége” is ez volt, a Blade III azonban itt nagyot fejlődik, hiszen 4GB beépített tárhellyel érkezik, ebből 2.5 GB-ot tudunk kihasználni, ami már maradéktalanul elég az alap rendszerre és a leginkább használt programokra, játékokra. Természetesen microSD kártyával bővíthető a tárhely.

Következő pozitív dolog a telefontól és a gyártótól, hogy „relative” friss rendszerrel érkezik, hiszen az OS rajta az Android 4.0-es verziója, az Ice Cream Sandwich lesz. Extra számba megy még az előlapi VGA kamera és a Dolby Mobile hangzás. A rendszer lelke az 1 GHz-es egymagos Qualcomm Snapdragon MSM7227A processzor, amelyet 512 MB RAM segít a szürke hétköznapokban. Fanyalogni lehet a készülék 5 megapixeles kameráján, és a 480 x 800 képpontos kijelzőn. Viszont ha azt vesszük, hogy mindezekért átszámítva nagyjából 50 ezer forintot kell majd a boltokban hagyni (kártyás csomagban), máris jobbnak tűnik a helyzet – bár ez sajnos még mindig nem a legjobb vétel.

3 hozzászólás to this post
  1. Galaxy S-em van, aminek hasonlók a paraméterei: 1x1GHz CPU, 512MB RAM, 800×480. Szerintem ez ICS-hez kevés. A RAM és az egy mag is. Egy tegra2 vagy az ace2 2×800-as cpuja kellene. Meg 768 memória, de minimum 640. Így alsó kategóriás lesz a cucc, nem egy olcsó középkategóriás.

  2. Jove:
    aztán a galaxy minik, meg y-ok akkor szerinted micsodák? kicsit nevetségesnek tartom ezt a túlzott hardverimádatot.

  3. Sziasztok!

    Én is osztom „dante” véleményét!

    Ugyanis főzött ROM van a gen2-es Blade-emen 512 rammal ,és 600 Mhz CPU-val, és hasít minden rajta.

    Véleményem szerint fontosabb az adott hardverkonfigra szabott szoftver, pl. cyanogenmod.

    u.i.: A iphone is ezért jó…

Szólj hozzá