Home Hardver Íme a HTC WP8-as készülékei

Tegnap már sejteni lehetett, hogy jönnek a HTC új, Windows Phone 8-ra épülő készülékei, ma pedig a tervek szerint be is mutatták őket. Korábban azt sejtettük, hogy 2-3 készüléket dob piacra a tajvani gyártó, de ebből csak kettő lett igaz. A két telefon a 8S és 8X névre hallgat, és két teljesen különböző szegmenst céloz meg.

8X

A nagytestvér a 8X lett, aminek a központi egysége a Qualcomm Snapdragon S4 processzor, két 1.5 GHZ-es maggal. E mellé a gyártó 1GB memóriát is pakolt, így garantálható a gyors OS és alkalmazás futás. A tárhely 16GB, ami sajnos a maximum, ugyanis microSD kártyával nem bővíthető. Került viszont bele NFC chip, és új wifi egység is. A hátlapon egy 8 megapixeles, 1080p videó rögzítésére alkalmas kamera található, amit a dedikált HTC ImageChip segít a gyors és pontos munkában. Az előlapon egy 2.1 megapixeles kamera van, így a videó hívásokkal is megbírkózik a telefon.

Fontos részlet a kijelző: 4,3 hüvelykes, 720p felbontásra képes. A Gorilla Glass borítású, Super LCD2 panel 341 ppi pixelsűrűségű. Nem maradhat el a Beats audio hangzás sem, ami már ismerős lehet az Androidos HTC telefonokból.

A HTC 8X 52 országban, több mint 120 operátornál lesz elérhető, valamikor novembertől.

8S 

Jóval kisebb és gyengébb modell a 8S. A telefonban egy WVGA (800×480) felbontású 4 hüvelykes kijelző van. A gépház alatt is csökkenő adatokról tudunk beszámolni: 1 GHz-es processzor, és 512MB RAM-mal várja a WP8-at. Ez bizony nem sok, gyakorlatilag a 7.5-ös telefonok átlagszintje. Tárhelyben óriási, 4x a visszalépés, hiszen mindösszesen 4GB áll rendelkezésünkre, ezt még az ősrégi Omnia 7 is simán túlszárnyalja. A hiányzó NFC chip is arra utal, hogy a HTC szeretne egy extra olcsó WP8-as mobilt. Reméljük így is lesz, és nem árazzák túl a 8S-t, mert akkor bizony nem nagyon lesz vásárlóközönsége. Több színkombinációban is elérhető lesz: High-Rise Grey (sárgás),  Domino (képünkön) illetve  Atlantic Blue (kék).

Érdekes módon a telefon több helyen lesz elvileg elérhető, mint a nagytestvér, az első hírek 52 országról, és 140-nél is több operátorról szólnak.

Hasonló cikkek

Szólj hozzá