Home Hírek Elkészült a Windows Phone 8

A WPCentral információi szerint a Microsoft elkészült a Windows Phone 8-as operációs rendszer végleges verziójával. Az OS-t már 2011 óta fejlesztik, és ahogyan arról már sokszor beszámoltunk, nagyon más lesz, mint a jelenlegi Windows Phone 7-es.

Ennek nagy hátránya, hogy a jelenleg piacon lévő telefonokat nem támogatja a rendszer. A teljesen újraírt kódnak hála viszont az operációs rendszer már tudja kezelni a többmagos processzorokat, és nagyobb kijelző felbontásokat is támogatja.

Az elkészült kódot az MS valószínűleg hamarosan eljuttatja a gyártókhoz, akik leendő WP8-as készülékekre adaptálhatják. Persze az olyan gyártók, mint például a Nokia, már régen tesztelhetik a kódokat, és már valószínűleg közel vannak ők is a végleges verzióhoz.

Az előzetes tervek szerint az MS az október 30-án kezdődő Build 2012-es konferencián fogja leleplezni a nagyközönség előtt az új operációs rendszert.  A végfelhasználókhoz először valószínűleg novemberben juthatnak el a Windows Phone 8-as telefonok, mint például a Lumia 820 / 920, illetve a Samsung Ativ S.

Szólj hozzá