Home Hardver Bemutatták a Lumia 820 és Lumia 920 készülékeket

Tegnap a Nokia és a Microsoft egy közös rendezvényt tartott, aminek keretében bemutatták a finn gyártó első Windows Phone 8 alapú mobiljait, a Lumia 820-at és Lumia 920-at. Az élőben közvetített rendezvényen a telefon mellett egy kis ízelítőt kaphattunk az új operációs rendszer működéséről (NFC támogatás, screenshot, stb), illetve a Nokia is bemutatott pár új szoftveres megoldást.

A „kisebb” modell a 820-as, amely azonban már jóval túlmutat a 800-ast testvérén is mindenben. Aki azt gondolná, hogy csak a belső változott, az téved. A készülék egy 4,3 hüvelykes ClearBlack AMOLED kijelzőt kapott, amely 480 x 800 felbontásra képes. A Nokiánál megszokhattuk, hogy ügyelnek a kamera minőségére, nincs ez másképpen itt is. A hátsó modell egy Carl Zeiss optikával megáldott 8 megapixeles kamera, ami mellett egy LED vaku kapott helyett. A borítás alatt a negyedik generációs, egyébként kétmagos, 5 GHz órajelű Snapdragon processzor és 1 GB RAM található. Belső tárhelye „csupán” 8GB, de ez már SD kártyával bővíthető (egy plusz pont a WP8 javára). A készülékben beépített NFC chip is található, az energiáról pedig a 1650 mAh-os akkumulátor gondoskodik. A Lumia 820-on is cserélhető a hátlap, három féle verzióval van dolgunk:  sima hátlap, védőborítás és vezeték nélküli töltést lehetővé tevő fedlap.

A nagyobbik telefon, a 920-as lesz a Nokia zászlós hajója. A kijelzője egy 4,5 hüvelykes PureMotion HD+ modell, ami 1280 x 768 képpontos felbontásra képes (ez már jobban hangzik, és ez is a WP8 egyik újdonsága, hogy új felbontásokat is támogat). A kijelző egyébként ívelt Gorilla Glass üveggel van védve a külső behatásoktól. A hátlapon egy  8,7 megapixeles, Carl Zeiss Tessar optikával megáldott kamera található, dupla LED vakuval. A borítás alatt itt is egy 1,5 GHz órajelű processzor és 1 GB RAM található, belső tárhelye azonban jóval bővebb: 32GB-os, sajnos azonban „cserébe” az SD kártya bővítési lehetőség itt nem áll rendelkezésünkre. A nagyobb kijelzőhöz szerencsére a Nokia nagyobb akkumulátort is készített, a 920-asban egy 2000 mAh modell gondoskodik az energiaellátásról. A készülék telepe a 820-ashoz hasonlóan akár vezeték nélkül is tölthető.

Hasonló cikkek

Szólj hozzá