Home Hírek Már előrendelhető a Samsung Ativ S

Sajnos még nem itthon, hanem Olaszországban, de az már nincs is olyan messze tőlünk. Az Expansys oldalán szemfüles olvasók kiszúrták, hogy előrendelhető a Samsung Ativ S, ami a Samsung első Windows Phone 8 operációs rendszert futtató készüléke.

A telefon egyidőben fog debütálni a Microsoft új mobil operációs rendszerével októberben, tehát addig egész biztosan várni kell az első valós tesztekre, és eredményekre. A készülék hardvere alapján azonban abban biztosak lehetünk, hogy a Windows alapú telefonok szép lassan felzárkóznak hardverben is a többi telefon mellé. A Samsung készülékében az erőt az 1,5 GHz-en ketyegő, kétmagos Qualcomm MSM8960 Snapdragon Krait processzor adja, amelyet a Adreno 225 GPU és kereken 1 GB RAM támogat. Ha megnézzük, hogy a mostani Windows Phone készülékekben milyen hardver van, és mégis milyen jól működik az OS, nyugodtan kijelenthetjük, hogy az új rendszer sebességével nem lehetnek gondok. A készülék belső tárhelye 16GB és 32GB lehet, ártól függően. Kijelzője a mai trendeknek megfelelően nagy, 4,8 hüvelyk átmérőjű, 720×1280 képpont megjelentésére alkalmas Super AMOLED. A hátlapon található 8 megapixeles kamerával akár full hd videót is felvehetünk.

Pontos árról egyelőre nem tudni, a találgatások szerint az olcsóbb modell nagyjából 550 euro környékére várható, ami átszámítva kicsit több mint 150 ezer forint. Elsőre talán kicsit soknak tűnhet, de ne feledjük, hogy a készülék belsejében ízig-vérig modern belső van, bőséges tárhely, és a Microsoft friss operációs rendszere. Ezek fényében már elviselhetőbb az ár, és valószínűleg ha jön hozzánk, a szolgáltatók elsősorban számlás konstrukcióban fogják kínálni.

Szólj hozzá