Home Hardver Jön Európába a Nexus 7

Nagyjából másfél hónappal a tengerentúli premier után hamarosan az öreg kontinensen is kapható lesz a Google saját androidos táblagépe a Nexus 7. Első körben a Play Store német, francia és spanyol verzióiban lesz kapható a táblagép.

Amerikában és Kanadában is az online bolt az egyetlen, ahonnan még rendelhető, a boltokban hosszú várakozási lista van a készülékre. Ez is jól mutatja, hogy milyen nagy a kereslet a Google által pár hónapja bemutatott készülékre. A siker oka pedig – főleg a tengerentúlon – az igen kedvező ár. Amerikában ugyanis 199 dollárért árulják a készüléket, (legolcsóbb konstrukcióban), ami a tudásához, minőségéhez és az általa nyújtott szolgáltatásokhoz képest nevetségesen alacsony. Európába ez a szokásos módon 1 dollár-1 euró módszerrel érkezik, így az első számítások szerint nagyjából 25 százalékkal lesz drágább itt, mint hazájában. Az első információk szerint ez alapján a német és spanyol boltokban a 16 GB-os modell 250 euro lesz, míg Spanyolországban már 240 euro alatt is hozzájuthatunk a készülékhez. Az itthoni árak valahol 90 és 110 ezer forint környékére várhatóak.

Nexus 7-et az Asus gyártja a Google és a vásárlók számára. Fedélzetén a legújabb Android, a 4.1-es Jelly Bean kapott főszerepet. A termék iránt óriási az érdeklődés nem is bírnak kiszolgálni minden igényt a gyártósorok. (Ezért a várakozás az “offline” boltokban, csak az online rendeléseket szolgálják ki jelenleg.)

 

Hasonló cikkek
1 hozzászólás to this post
  1. 200 / 250 $-ért nagyon jó – 90-110-ezer forintért viszont 10″-os (és tudásban is többet adó) gépek vannak.
    Kintről kell hozni / hozatni (ezt is) sajnos, hogy megérje.

Szólj hozzá