Home Játékok A vonat nem vár…

Egyszer kellett rátalálnom a Train Crisis nevű játékra a Play Store-ban, és máris szenvedélybetege lettem minden ehhez hasonló, vagy egyszerűen csak vonatos játéknak. Lássuk hát, mivel érdemes még elütni az időt, ha kedveljük a könnyed fejtörős játékokat.

Az első vonatos élményem androidot futtató eszközökön a Train Crisis volt, ami tagadhatatlanul a legjobban kidolgozott, legszebb, legélvezetesebb  a kategóriájában. Ebben a játékban különböző színű kis vonatokat kell saját végállomásukra juttatni, miközben keresztezik egymás útját, alagutakon haladnak át, vagy más akadályként szolgáló vonatok állják útjukat. Hogy az ütközéseket elkerüljük és a megfelelő helyre irányítsuk vonatunkat, bizonyos helyeken át kell kapcsolni a váltókat, persze nem árt odafigyelni az időre, gyorsaságra se, ha biztos sikert szeretnénk.

Track my train

A játék lényege szinte teljesen ugyanaz, mint a Train Crisis-é, azzal az egy eltéréssel, hogy itt előre kell beállítani a váltókat, hogy a vonat a megfelelő irányba haladjon. A Start megnyomása után már nincs lehetőségünk módosításra, amennyiben a vonat áthaladt rajta. Természetesen minket akadályozó egyéb vonatok itt is vannak, de saját szerelvényünk sebességét tudjuk csökkenteni, ha éppen szükséges.

Hogy sokáig lekössünk bennünket a játék, arról a The Game Boss fejlesztői 108 pályával és rengeteg izgalommal gondoskodtak

Letöltés

Unblock Train

Ez a játék egy picit más logikai képességeket igényel, picit bonyolultabb, de mindenképpen garantált a szórakozás 120 pályán keresztül. Az ingyenes verzióban ugyan csak 10 pályán próbálhatjuk ki, mennyire tudunk higgadtak maradni egy-egy kudarc után, ám azt a kicsit több mint 200 forintot  (1 dollár) mindenképpen megéri. Feladatunk itt „egyszerűen” csak behúzni a vonatot ujjunkkal az állomásra, mint egy kígyót. Az akadályokat persze nem felejtették el a készítők, egy vagy több vonat állja utunkat, amiket elmozdítva a megfelelő irányba, helyre szabad utat tudunk biztosítani saját mozdonyunknak. A legoptimálisabb, ha a lehető legkevesebb mérföldet teszünk meg a vonatokkal a célig.Letöltés

Train Conductor 2

Szintén különbözik az előzőektől, de hasonlóan addiktív lehet azoknak, akik a kevesebb gondolkodást, de annál több gyorsaságot és ügyességet igénylő játékok szerelmesei. A Train Conductor-ban „csupán” annyi a dolgunk, hogy az adott számmal ellátott vonatokat a velük megegyező számú,  egymással párhuzamosan futó vágányokra tereljük. Természetesen a vonatok egyre gyorsabban közlekednek, egymással szemben indulnak azonos síneken vagy éppen szinte egyszerre akarnak azonos vágányra érkezni. Itt helyszínek vannak, amiket bizonyos pontszám elérésekor tudunk feloldani. A pontszám elérését pedig nem korlátozza idő, csupán az összeütközésekkor veszítjük el a játékot, ekkor kezdhetjük elölről. Lazításképpen elutazhatunk egy szellemvárosba is, ahol nem számít, hogy keresztezik egymás útját a szellemvonatok. A teljes játék 462 Ft-ért kapható a Google Play-ben, ami még mindig nem vészes, de legalábbis megéri.

Letöltés:


2 hozzászólás to this post

Szólj hozzá