Home Hírek Androidos letöltő oldalakat záratott be az FBI

Az FBI nemcsak a zene és film kalózokra vadászik,úgy látszik. A mobilos érában dolgozó kalózok eddig nagyrészt nyugodtan tevékenykedhettek, nem nagyon hallottunk olyan hírt, hogy komoly támadás ért volna ilyeneket oldalakat. Úgy látszik, ez csak a vihar előtt csend volt…

Az FBI egy csapásra ugyanis 3 Android letöltő oldalt zárt be (Appbucket, Snappzmarket, illetve az Applane). A saját közleményük szerint egyébként az ilyen jellegű szoftverkalózkodás leszámolása a szervezet egyik fő célja. Állításuk szerint ezek a szoftverek egyre fontosabb részét képezik a gazdaságnak, és az emberek kultúrájának is. A szervezet pedig elkötelezett az iránt, hogy megvédjék ezeknek az alkalmazásoknak a készítőit, illetve szellemi termékeit.

Érdekes hozzáállás. A legtöbb nagy mobilos platform közül nem kérdés, hogy az Androidra a legkönnyebb feltelepíteni kézzel, a „bolt támogatása” nélkül alkalmazásokat. A Google-nél ez valószínűleg cél is volt, bár azzal lehet nem számoltak, hogy ennek ilyen jellegű következményei lesznek. Az Android népszerűségének növekedésével várható volt, hogy megugrik azoknak az oldalaknak a száma is, ahol félig-meddig (vagy teljesen) illegális tartalmat kínálnak. Tegyük hozzá, sokáig hazánkba is az illegális megoldás volt az egyetlen arra, ha fizetős alkalmazásokat akartunk használni, hiszen a kezdetek kezdetén az Android piactere meglehetősen zárt volt a vásárlók előtt.

Reméljük az FBI szorgos emberei tényleg azokat kapják el, akik pénzt és hasznot húznak az egészből, míg akik csak esetleg ki akarják próbálni a fizetős alkalmazásokat kicsit hosszabban, nyugodtan ülhetnek továbbra is a szobájukban.

Szólj hozzá