Home Programok Frissült a Google Play Store

Ismét frissült a Google Play Store – lánykori nevén az Android Market. Az új funkciókkal a Store egy lépéssel ismét közelebb kerül az éllovas iTunes Store-hoz, hiszen egy, ott már jó ideje működő funkciót „másoltak le”.

Az a funkció pedig az úgynevezett „Gift Card”-ok megjelenése a Google piacterén. Ez a megoldás nagyjából úgy működik, mint a feltöltőkártyás mobiltelefonoknál az egyenleg. Veszünk egy kártyát, szépen lekaparjuk, amit le kell, és a kártyán lévő kódot be tudjuk gépelni a Play Store-ban, a kártya összege pedig jóváíródik a Google Play egyenlegünkre, amit aztán arra használunk, amire csak szeretnénk. Az Androidcentral információi szerint 10, illetve 25 dolláros kártyákra mindenképpen lehet számítani.

A másik új funkció egy kicsit köthető az új ajándékkártyás rendszerhez. Megjelent az appoknál egy új lehetőség is, mégpedig a kívánságlista. Ez egy nagyon egyszerű lehetőség arra, hogy ha egy alkalmazást éppen nem tudunk, vagy nem akarunk letölteni (például messze vagyunk a wifi hálózatoktól), akkor elmenthetjük későbbre.

Még egy fontos, említésre méltó változás, hogy az új Play Store-ban megjelenik a Smart App Update. Erről a legutóbbi Google rendezvényen hallhattunk először. Nagyon röviden arról van szó, hogy ezentúl ha egy alkalmazást frissítünk, nem lesz szükség arra, hogy a teljes programot újra letöltse a telefon. Ezzel időt és sávszélességet tudunk spórolni, gyorsabbak és „fájdalommentesebbek” lesznek a frissítések. A Google úgy számol, hogy akár 60-70 százalékkal is csökkenthető lesz a letölthető adatok mennyisége.

Hasonló cikkek

Szólj hozzá