Home Hírek Google I/O élőben – Nexus 7, Nexus Q

Kicsit megkéstünk vele, de akit érdekel a téma, még bekapcsolódhat. Most folyik a Google I/O fejlesztői konferenciája. Élő közvetítés van az eseményről, így a legfontosabb dolgokat mi is folyamatosan közzétesszük.

Live stream erre:

18:40 400 ezer Android aktiválás naponta.

18:45 Az Android következő generációjával kapcsolatban nem tévedtünk, 4.1 lesz Jelly Bean.

18:47 Egy rövid bemutató volt azzal kapcsolatban, hogy az új rendszer mennyivel gyorsabb, és finomabb mozgásokat képes renderelni, mint az előző verzió.

18:49 Widgetek: automatikusan átméreteződnek, ha nincs hely.

18:50 Offline voice typing: azaz nem kell internet kapcsolat ahhoz, hogy a hangunkkal tudjuk vezérelni a készüléket. Nyelvek támogatása jön…

 18:53 Camera változások, gyorsabb kezelés, gyors törlés (csak felfelé kell húzni), kisképes nézetében megjelenik az élő kamera kép is.

18:55 Értesítéseken is változtattak, fejlesztettek a mérnökök. Levelekben láthatjuk a fontosabb információkat is, nem is kell megnyitni az appot. Emlékeztetőknél (Google Calendar) könnyen tudunk gyors választ küldeni. Foursquare-nél komment like szintén az app indítása nélkül. Bizonyos értesítéseket (példában a Pulse hírolvasónál) le tudjuk még magát az értesítést is húzni, így akár elolvashatjuk a bevezetőt, vagy a képet megnézhetjük.

18:58 Keresés: Új kinézet, Voice Search, Google Now

A Google féle Siri. Időjárás, képkeresés, wiki. Mindent tud, persze leginkább angolul. A kereséseknél vissza is mehetünk, és a kép keresésről visszaválthatunk a szöveges találatokra.

Google Now: A megfelelő időben a megfelelő információt mutatja. Traffic: hazafelé mekkora a forgalom. Buszmegállóban, a közeli dolgokat mutatja, megfelelő időpontokkal. Sport, utazás, mindennél működik.

19:07 Júliusban jönnek OTA frissítések: Nexus S, Galaxy Nexus, Motorola Zoom(?) SDK Preview is elérhető már.

19:09 Google play újdonságok. 600 ezer játék és alkalmazás összesen. 20 milliárd telepítés. Ingyenes appok: 190 országban, fizetősek: 132 országban. Új partnerek, mint például a Tele2 vagy a Telenor.

Egy jelentős újdonság: App encryption.

Másik újdonság: Smart Update – csak ami változott, azt tölti le a szoftver. Mindenkinek jó. 2.3-tól már elérhető lesz.

Google cloud messaging: ingyenes minden fejlesztő számára, nincs limitáció.

Jönnek a sorozatok és a magazinok. Free trial, előfizetés, stb.

19:17 Nexus bejelentés. Igen, a neve Nexus 7, és igen 7″-os, és igen az Asus készítette.

És a specifikáció

  • 12860.800 HD kijelző
  • CPU: Tegra 3 4 magos
  • GPU Geforce 12 magos
  • Előlapi kamera
  • Wifi, bluetooth, NFC
  • 9 órás videónézésre alkalmas akkumultáor
  • 340 gramm

Demozzák, hogy milyen jól lehet a magazinok között válogatni, és milyen kényelmes olvasni rajta. Interaktív részek a magazinban. Linkek, fel – le húzogatható részek. Zenefelismerő beépítve.

Jah igen, a Nexus 7 az első androidos készülék, amin alapban ott csücsül a Google Chrome. A Youtube már optimalizálva van az új készülékre. Google Maps. Akár benézhetünk a bárokba is.

19:29 Hírolvasó(?) beépített fordítással, magazinokéhoz hasonló nézettel.

19:30 Játékok is jól futnak az új készüléken. Erős 3D, víz effektek, minden,  ami kell.

19:32: És igen, 199 dollár az egész. Júliustól szállítják, egyelőre csak pár országban. USA, Kanada, UK. Később máshova is.

19:34 Nexus Q Egy újabb Androidos hardver!

Pici androidos eszköz, az otthonunkba. TV-vel és hangszórokkal összeköthetjük. és a Cloud rendszernek hála, más android eszközökkel vezérelhetjük. Galaxy Nexus chipset van benne. 1080p videót képes lejátaszni. NFC és bluetooth támogatás. Micro usb „general hack” dolgokhoz.

Social streaming device. Több készülékkel egyszerre tud kommunikálni, és akár a barátaink is tudnak így például zenét lejátszani a mi készülékünkön keresztül. Röviden, az ő zenéjük, az én szobámban.

A zenék mellett természetesen akár a filmekkel is megjátszható ez. Egyszerűen csak kiválasztjuk, hogy melyik készüléken akarjuk lejátszani, és máris megy. A filmek mellett akár YouTube videókat is küldhetünk a Nexus Q-ra.

299 dollár lesz a Nexus Q.

 

Szólj hozzá