Home Szoftver Windows Phone 7.8-at kapnak a jelenlegi WP7 mobilok

A nagy kérdés az volt a mai Microsoftos bejelentésen, hogy vajon kapnak-e jelenlegi első és második generációs Windows Phone-ok új operációs rendszert. A válasz pedig az, hogy igen is, és nem is.

A Windows Phone 8-as verziójú operációs rendszer már támogatni fogja a többmagos processzorokat, az NFC chipet, a microSD kártyát és a magasabb felbontásokat is. Fájó viszont, hogy a jelenleg piacon lévő telefonok közül egy sem fogja megkapni ezt az operációs rendszert. Shared Windows (8) Core lesz a WP8-ban, így a desktopra írt appok könnyen futtathatóak lesznek a telefonon is. Sajnos viszont ennek okán a WP8-as appok nem lesznek elérhetőek a korábbi telefonokra, hiszen a WP7 kernele a Windows CE-re épül.

Viszont, hogy a WP8-as „érzés” meglegyen, a megváltozott startképernyőhöz hozzájutnak a WP7 tulajok is, egy Windows Phone 7.8-as frissítés nyomán. Ez többek között azt jelenti, hogy immár több csempeméret közül tudunk választani: kicsi, közepes és duplaméretű. Bővül ezek mellett a csempéknek adható színek köre is.

A Nokia máris bejelentette, hogy jönnek új szoftverek még a 7.8-as rendszerre is, mint például a Play To DLNA, vagy a Counter vagyis az adatforgalom-számláló -, amire sokan vártak eddig hiába, továbbá a Nokia Music 3.0 és Camera Extras. Ezek az új szoftverek minden Lumia készülékre elérhetőek lesznek.

6 hozzászólás to this post
  1. tehat ha valaki most vett 150 rugoert ket ev husegre lumia 900-at, ÖRIZZE MEG NYUGALMAT!
    NEM KELL AGGODNI, lesz haromfele csempemeret a telefonjan!
    😀 😀

  2. Fájdalmas az tuti. Azt még pontosan persze nem tudjuk, hogy a WP7.8 mit fog hozni, illetve a Nokia biztos megpróbálja még pár alkalmazással kárpótolni a felhasználókat.

  3. Hat eleg gaz, iPhoneon meg az ios 6 ot is felengedi rakni 3gs re, igaz kicsit butìtva! De Windowsnal h. mas lessz a kernel ez azt is jelenti h. az uj verziora irt alkalmazasok, a WP 7.8 asokon nem fog futni! Akkor viszont elpartolok a platformról! Meg 7.5 re egy normalis Skype vagy viber sincs!!! Remelem azert valami tort wp8 at fell lehet majd rakni, bar nem hiszem h valaki foglalkozik meg ezek utan ezzel a platformal!

  4. fighter0001: Kicsit rosszul kommunikálta le az MS. Az egyébként tény, hogy két külön rendszer lesz újra a telefonokon. Viszont ha azt mondta volna, hogy ez a WP8 lesz (a 7.8) csak csökkentett funkciókkal máris jobban jött volna ki.
    Az új appok egy része eleve hardver miatt nem futnának a jelenlegi első illetve második generációs telefonokon.
    Skype és Viber van 7.5-re, igaz hogy utóbbin a hang még nem megy át, de én egész jól használtam a Skype-t már több óran keresztül. Nem fagyott, nem döglött. Ne aggódj, nem hagyják egyből parlagon a 7.x vonalat a fejlesztők, hiszen nem fog mindenki rohanni és WP8 készüléket venni. Ha én szeptemberben csinálnék egy új appot, ha azt akarnám, hogy minél tobben megvegyék, egyértelmű hogy mindkét rendszerre leforgatnám.

  5. Igazad lehet, kiváncsian várom akkor! Optimus 7 re lehet már tudni, hogy mikor jön a hivatalos update? A skypból meg azt hianyolom h. még mindig nem fut a háttérben, pedig ma is volt egy update, valószìnű h. ez csak a 8 ban lesz elérhető, pedig ehez nem kellene nagy hardver!

Szólj hozzá