Home Sajtóközlemények App! képzés: Minden kezdet nehéz

Számtalan alkalommal halljuk a mobilalkalmazás-fejlesztés kapcsán, hogy mi a feladat, mi a helyes út, de ritka akár konferenciákon, akár szakszövegekben, hogy a kivitelezéshez szükséges gyakorlati tudást is kézhez kapjuk. A HWSW változtat ezen: az App! Képzés oktatói nem csak azt mutatják meg, hogy „mit”, hanem azt is, „hogyan”.

A mobilalkalmazás-fejlesztés 2012 egyik húzó fogalma, s annak ellenére, hogy az elmúlt években már számtalan megoldást láttunk, csak most jön az igazi Kánaán. A felhasználók száma ugrásszerűen nő, ezzel bővül a tér, ahol érthetővé és használhatóvá kell tenni a funkciókat. A tavaly novemberi App! konferencián 26 előadónk segítségével sikerült egy átfogó ívet felrajzolni arról, hogy mik a legfontosabb sarokpontok egy app készítésénél, de jogosan merül fel az igény arra, hogy ne csak az elérendő eredményeket jelöljük meg, hanem arról is essen szó, hogyan lehet odáig eljutni.

Az App! képzés alapvető gondolata épp ezen igény mentén alakult ki. A mobilalkalmazás jobbára még mindig idegen terület a megrendelő és a felhasználó számára is, sőt, sok esetben a fejlesztők és szolgáltatók számára is. Hasonlíthatjuk a mobil appot a webhez, vagy az asztali alkalmazásokhoz, de akár a fizikai világ eszközeihez is, mindben találunk majd párhuzamokat, de a minőségi végeredményhez inkább a különbségek ismeretében kell erősnek lenni.

A HWSW az IT Factoryval közösen meghirdetett App! képzésén a teljes termékfejlesztési folyamatnak az első harmadát, a tervezést és a dizájnt (logikai, techikai, grafikai) vesszük górcső alá és Magyarországon eddig egyedülálló formátumban nyújtunk a szakemberek számára a hétköznapokban is valóban használható tudást. Oktatóink nem csak saját területük kiváló ismerői, hanem hajtja őket a kíváncsiság, a fejlődés iránti vágy, így a képzés résztvevői a nyers tartalom, gyakorlati tudás mellett rendszerlátást és nagy adag inspirációt is kapnak a hétköznapi kihívások leküzdéséhez. Oktatóink különböző területekről és különböző cégtípusoktól érkeznek, így a tananyag kitekintést ad a piac többféle folyamatára is.

A történetet a legelejéről kezdjük, egy tipikus élethelyzettel, a kétsoros megrendelői brieftől. Bobor Szabolcs (Mito), aki fejlesztői gyökerei mellett az elmúlt években masszív projektvezetői tapasztalatokat szerzett, egy demóalkalmazás segítésével  lépdel végig azokon a folyamatokon, amikkel mindenképp kezdődnie kell a fejlesztésnek és tervezésnek. A sikert a nullás kilométerkőnél kell megalapozni, a kulcsszavak a tudatos koncepcióépítés, a konkurencia és a célcsoport ismerete. A rendelkezésre álló idő és a költségkeret gyakran korlátoz, ezért Szabolcs a funkció erodálás szigorú gyakorlatába is belemegy.

További részletek: http://www.hwsw.hu/hirek/48411/app-kepzes-mobil-alkalmazas-fejlesztes-felulet-tervezes-ux-ui-dizajn-oktatas.html

Szólj hozzá