Home Egyéb Egy követendő példa: WayteQ

Korábban többször említettük már a blog bejegyzéseiben a WayteQ céget. A gyártó jó ideje nagyobb figyelmet szentel az Andriod világára, és mondhatjuk, hogy szép sikereket érnek el a készülékeikkel. 

Amiről mi egészen konkrétan tudunk nyilatkozni, az a WayteQ első androidos táblagépe, az xPAD-70. Tavaly nyáron jelent meg ez a készülék, és azóta már 4 szoftver frissítést érhettünk meg. Ez alatt az Android Froyot a cég felfrissítette Ice Cream Sandwich-re. Ami kimaradt a folyamatból, az a Honeycomb rendszer, de valljuk be, az egy kicsit rosszul sikerült és pozicionált verziója lett az Androidnak.

Az xPad-70 már az első OS-el is meglepően használható volt, és ez az idő folyamán csak javult – noha az első OS-ek még egy kifejezetten telefonra készült rendszerek voltak. A cég nagy figyelmet fordított arra, hogy kommunikált a tulajdonosokkal, és a visszajelzéseknek hála mindig egy kicsit azért jobb tudott lenni a készülékünk. Azt sem szabad elfelejteni, hogy nem tudták volna kihozni a Gingerbreadet vagy éppen az ICS-t az xPAD-ra, ha nem tettek volna bele olyan hardver, ami elbírná. A sok tucatmásolatot készítő és elavult processzorokat használó cég helyett a WayteQ azonban olyan hardverelemeket tett a készülékbe amely egy tényleg használható és jól, gördülékenyen működő táblagéppé tette az xPAD-ot. Nem kell 2 mag, vagy éppen 2GB ram ahhoz, hogy gyors eszközünk legyen, erre bizonyíték ez a készülék.

Az xPAD-70-es mellett egyébként folyamatosan jelentek meg újabb modellek, nagyobb készülékek, és jobb minőségű kijelzővel szereltek is. Ezeknek a támogatása is megoldott, sőt az új táblagépek már alapértelmezetten az Android 4.0-val érkeztek.

Számomra – és valószínűleg ezzel nem vagyok egyedül – ez a jó, és követendő hozzáállás egy gyártó részéről. Nem kell ahhoz a világ legnagyobb gyártójának lennie, hogy rendes támogatást nyújtsanak a termékeikhez. Kevesebb szakemberrel is el tudják készíteni a megfelelő OS-eket, és oda tudnak figyelni a vásárlók véleményére is. Ráadásul – ha félig azért fű alatt ugyan – de támogatják az otthoni romok készítését is. (Így például nem csak a gyári ROM-ot használhatják a magyar xPAD / xTab tulajok, hanem az egyik ismert oldal – a Mobilaréna – lelkes tagja által készített „főzött” ROM-ok is feltehetők a készülékékre.) Mindenki jól jár, a felhasználók könnyen jutnak nyitott – azaz rootolt – rendszerhez, a WayteQ-nek pedig gyakorlatilag ingyen tesztelői csoportja van.

Egy szó mint száz, a magunk részéről csak gratulálni tudunk az eddigi sikerekhez, és reméljük, hogy továbbra is hasonlóan állnak az Android és a készülékek fejlesztéséhez.

 

Hasonló cikkek
0 4924

0 1666

Szólj hozzá