Home Hírek Csúcsmobilok idehaza

Nem maradnak csúcsmobilok nélkül a hazai android felhasználók, ugyanis mind a T-Mobile, mind pedig a Telenor új készülékeket jelentett be. Ráadásul külön öröm, hogy a két szolgáltató két-két konkurens gyártó készülékét kezdi majd forgalmazni, így aztán nem mondhatjuk, hogy nincs választék idehaza.

Talán még fel sem törölték az utolsó örömkönnycseppet Dél-Koreában, a T-Mobile hazai oldalán máris megjelent a „hamarosan kapható” készülékek sorában a Samsung új csúcsmodellje, a Galaxy S3. Az S3-ra igen nehéz feladat hárul, hiszen az S2 még korántsem tekinthető „elavult” modellnek, de máris meg kell hódítani a vásárlók szívét. Aki hajlandó áldozni pénz formájában, az viszont egy valódi erőgépet vihet haza, hiszen az S3 borítása mögött a legújabb fejlesztésű, 4 magos Exynos processzor, és 1 GB RAM található. A kisebb kezű vásárlók gondban lehetnek, hiszen a telefon nem lett kisebb a tavalyi modellekhez képest, ellenkezőleg még hízott is. A készülék elejét a 4.8″-es HD Super AMOLED kijelző uralja, amely 1280×720 képpont felbontásra képes. A képek készítéséről a 8 megapixeles hátsó kamera gondoskodik, amely akár full hd videó felvételére is alkalmas. A Samsung nem csak hardverben lépett nagyot, a 4.0-ás Androidot felturbózta rengeteg saját fejlesztéssel, amelyet azonban igazán jól csak az angolul beszélők tudnak kiaknázni.

Aki kisebb és olcsóbb modellel is beéri, annak is kínál valami újat a T-Mobile – Samsung páros, hiszen hamarosan a nagy sikerű, nálunk is járt Galaxy Ace felfrissített verziója az Ace 2 is kapható lesz. Az Ace kerek egy hüvelykkel kisebb, 3.8″-os érintőpanellel rendelkezik. A képek és videók – amely 720p HD lehet maximum – készítéséről a hátsó 5 megapixeles kamera gondoskodik. Az Ace 2 fedélzetén a Gingerbread található. A rendszer mozgatásáért a 800Mhz-es, dupla magos processzor felel, amelyet a Mali-400MP GPU-ja, és 768 MB RAM segít.

 

 

A Telenor két új HTC modellel erősít. Ebből is a prímet a készülék zászlóshajója, a One X viszi. A One X az Nvidia Tegra3 családra épül, 4 magos 1.5 Ghz-es processzorral és ULP GeForce GPU-val rendelkezik. Kijelzője egy árnyalattal kisebb mint az S3, „csupán” 4.7. A méreten felül a technológia is más, a HTC a Super IPS LCD2 panelre tette le a voksát. A One X memóriával sem szerénykedik, 32 GB tárhellyel és 1 GB RAM-mal szerelték fel, így egy hamar nem fog betelni a sok program miatt. Fényképeket a 8 megapixeles, autofokuszos és LED vakuval felszerelt kamera készít, ami a videók terén is megállja a helyét, hiszen akár 1080p minőségben is képes rögzíteni. A HTC természetesen most sem hagyta érintés nélkül az Android-ot, és a saját, már jól ismert Sense kezelőfelületének 4. verzióját telepítette fel a telefonra.

A másik HTC modell a One V, amely masszív alumínium borításával és érdekes formavilágával hívja fel magára a figyelmet. De ezt már láttuk valahol, nem? De bizony, ezt a formát a gyártó a Legend-en mutatta be először, és most 2012-ben, úgy látszik, meg akarják ismételni ezt a sikert. A One V jóval szerényebb teljesítményben, mint az előbb bemutatott X, azonban nem kell azért a low-budget kategóriába sorolni azonnal. Központi egysége 1 Ghz-es, 4 GB beépített tárhellyel és fél GB RAM-mal rendelkezik. Kamerája az ebben a kategóriában megszokott 5 megapixeles, 720p videofelvételre alkalmas darab.

1 hozzászólás to this post
  1. Az osztrák „3” (drei.at) kínálatában már megjelent az S3, előrendelhető. Super XXL (havi 40 EUR-ba kerül) csomagban, 0 (nulla) EUR-ért elvihető, amihez hozzájön még 60 valamennyi EUR egyszeri díj, de ez nem a készüléktől függ.

Szólj hozzá