Home Sajtóközlemények Xperia sola – varázslatos okostelefon a Sonytól

A Sony Mobile Communications ma bemutatta az androidos Xperia okostelefon portfóliójának legújabb tagját, az Xperia™ sola-t. Ez a készülék az egyedülálló Sony technológiának köszönhető minőségi szórakoztatással, valamint az innovatív floating touch™ navigációval egy teljesen új mobilélményt kínál. A felhasználók az NFC technológiára épülő Xperia SmartTagek segítségével, életstílusuknak megfelelően egy pillanat alatt megváltoztathatják okostelefonuk beállításait. Az Xperia sola készülékek várhatóan a második negyedévtől fekete, fehér és piros színben kerülnek kereskedelmi forgalomba világszerte.

Az Xperia sola legfontosabb jellemzői

  • Floating touchTM navigáció az egyszerűbb webböngészésért
  • NFC kompatibilis, két Xperia SmartTaggel a gyors alkalmazás letöltés és egyszerű tartalommegosztás érdekében
  • 3.7” Reality Display kijelző Mobile BRAVIA Engine-nel működtetve a borotvaéles képminőségért
  • 1GHz kétmagos processzor a szupergyors böngészésért
  • Android 2.3-as (Gingerbread) platformmal érkezik, mely várhatóan 2012 nyarától Android 4.0-re (Ice Cream Sandwich) verzióra lesz frissíthető.

 

A floating touchTM varázslata
A Sony által kifejlesztett egyedülálló floating touch™ elsőként az Xperia sola okostelefonon debütál. Ezzel az innovatív technológiával a felhasználók ujjukat egyfajta mozgó kurzorként használva navigálhatnak a weben, anélkül, hogy ténylegesen megérintenék a képernyőt. Ha már megtalálták a keresett linket, kijelölhetik vagy akár egy érintéssel el is indíthatják az oldal letöltését. A floating touch™ a fejlesztőkkel folytatott szoros együttműködésnek köszönhetően hamarosan új felhasználói funkciókkal és alkalmazásokkal gyarapodik a szoftverfrissítések folyamán.

„Az Xperia sola a floating touchTM technológiával megtestesíti a Sony innovatív gondolkodását, melynek eredményeként egy új, izgalmas böngészési lehetőséget kínál a felhasználók számára. Az Xperia SmartTagek használatával pedig egyszerűbbé válnak a mindennapok” – mondta Calum MacDougall, a Sony Mobile Communications Xperia termékcsaládért felelős marketing igazgatója.

SmartTag – az egyszerűbb mindennapok kulcsa
Az NFC támogatott Xperia sola két SmartTaggel kerül a boltokba, így a fogyasztók egy mozdulattal mindennapi életvitelükhöz igazíthatják okostelefonuk beállításait. Az okostelefont a SmartTag-hez érintve a készülékben egy előre konfigurált profil lép működésbe. Az Xperia sola dobozában lévő két SmartTaghez mindennapi szokásainknak megfelelően akár tíz különböző parancsot is rendelhetünk. Az egyik segítségével programozhatjuk a nappalinkat: bekapcsolja a Wi-Fi-t, elindítja a Google keresőjét, hír- és időjárás-alkalmazásokat; míg a másik a hálószobára optimalizálva, beállítja az ébresztőórát és csendes üzemmódra kapcsol. Az Xperia sola támogatja az NFC párosítást, így a készülékek összeérintésével a felhasználók egyszerűen összekapcsolhatják telefonjaikat, cserélhetnek tartalmakat, használhatnak alkalmazásokat, illetve szolgáltatásokat.

Átütő szórakoztató élmény bárhol, bármikor
Az Xperia sola kristálytiszta képminőséggel büszkélkedhet a Mobile BRAVIA® Engine Reality Displaynek köszönhetően. Az xLOUD™ és 3D surround sound audiotechnikai megoldásai tiszta hangzást, az 1GHz kétmagos processzor pedig szupergyors teljesítményt biztosít. Az Xperia sola gyorsfotó készítésére alkalmas kamerával rendelkezik, melynek segítségével egy gombnyomással nemcsak bekapcsolhatjuk a kamerát, hanem el is készíthetjük a kívánt felvételt alig több mint egy másodperc alatt.

 


(Sajtóközlemény)
A sajtóközleményeket az android@rook.hu e-mail címre várjuk.

1 hozzászólás to this post

Szólj hozzá