Home Hardver Nokia Lumia 610 – a legkisebb

Az idei MWC-n sokan várták, hogy a Nokia Windows Phone 7-es hengerel és letámadja a jelenlevőket, ám ehelyett csupán egy szerény készüléket mutattak be. A 610-es lehet valószínűleg az egyik legolcsóbb, de egyben legjobb támogatással rendelkező WP7-es telefon a közeljövőben, így a Nokia joggal várhatja ettől a modelltől, hogy még inkább visszakerül a ringbe.

Ami igazán remek hír ezen felül, hogy a 610-es már a Windows Phone következő verziójára, a Tango-ra fog épülni, ami nem meglepő, hiszen már számtalan hír volt arról, hogy ennek a generációnak a feladata az lesz, hogy az alacsonyabb árszegmensbe is betörjön. Ennek megfelelően a készülék csupán 256 MB RAM-mal rendelkezik, ami az eddigi WP7-es készülékeknek a fele. A telefon központi egysége egy 800 MHz órajelű, ARMv7 -es Qualcomm egység, aminek a mindennapi munkáját egy Adreno 200 grafikus gyorsító is segíti. Az előlapot uralja a 3,7 hüvelykes képátlójú, 480 x 800 képpontos kijelző, kamerát itt ne is keressünk.

A hátlap mögött egy 1300 mAh kapacitású akkumulátor található, aminek – hivatalos információk alapján – a maximális rendelkezésre állási ideje 580 óra, a beszélgetési idő pedig 7,5 óra. lesz. Ezen felül a szokásos körítést kapjuk: 3.5mm-es jackdugó, micro USB aljzat, WiFi, Bluetooth és négysávos GSM/UMTS chip. A várakozások alapján a 610-es Lumia ára 50 ezer forint környékén lesz, ami elég alacsony ahhoz, beleharapjon az alsó szegmenst uraló Android tortájába.

Hasonló cikkek

Szólj hozzá