Home Hírek A hét játéka: Train Crisis

Újabb erősen addiktív játék került a kezeink közénk, név szerint a Train Crisis. Az már az első pár pálya után egyértelművé vált, hogy a Lite verzió nem fog kielégíteni bennünket.

Aki szereti a gondolkodtató, de ugyanakkor ügyességi játékokat, az ne sajnáljon 285 forintot a Train Crisisra, mert nagyon is megéri. Feladatunk nagyon egyszerű(nek hangzik), a vonat, majd később több vonat pályáját kell meghatároznunk a váltók kapcsolgatásával. Természetesen célszerű elkerülni, hogy a vonat egy rosszul beállított váltónak, vagy esetleg egy másik közlekedő vonatnak menjen neki.

A játékot két érában és összesen 42 pályán élvezhetjük, miközben minél több csillag megszerzésével extra pályákat is feloldhatunk. Természetesen a csillagok száma a továbbjutásban is számít. Az első egy-két pálya a betanulást szolgálja, később már foghatjuk a fejünket, hogy hogyan is oldjuk meg a pályát. Segítségünkre van néhol egy-egy közlekedési lámpa, mellyel – pirosra váltva azt – fel tudunk tartóztatni egy vonatot, amíg a másik elhalad ugyanazon a sínpályán, de mindez csak öt másodpercig tart. Ha ügyesek, pontosabban gyorsak vagyunk, újra pirosra válthatjuk, mielőtt várakozó szerelvényünk elindulna, időt nyerve ezzel. Ami szintén a segítségünkre lehet, hogy adott pálya csak akkor indul, ha rábökünk a Ready nyilacskára, így van időnk kisilabizálni, hogy merre futnak majd szerelvényeink, és merre kell azokat irányítanunk. Egy-egy pályát biztosan többször is meg kell próbálnunk teljesíteni, pl. azért, hogy lássuk, melyik vonatunk, melyik alagútba, illetve alagútból jön ki, mert elsőre ez esetleg nem egyértelmű. sőt, van olyan pálya is, ahol fogalmunk sincs, honnan jönnek a vonatok. Később további segítő, illetve akadályozó „tereptárgyak” kerülnek majd utunkba.

Apró, ám annál bosszantóbb hibája az alkalmazásnak, hogy ha egy pillanatra is lekapcsol a kijelző, a játék hajlamos volt nem elindulni. Ha ezt nem hagyjuk, vagy nagyobb időt állítunk a kijelző „elalvására”, akkor azonban hosszútávú szórakozásban lehet részünk. A játék elérhető „lite”, azaz ingyenes verzióban is, így a költekezés előtt bárki kipróbálhatja az alkalmazást, hogy megéri-e azt a pár száz forintot.

Letöltések:

A Train Crisis játékot a Telenor Hungary által biztosított Samsung Galaxy Nexus készüléken teszteltük.

1 hozzászólás to this post

Szólj hozzá