Home Hírek Hamarosan jön az Android 5.0, azaz a Jelly Bean

Még meg sem száradt a tinta az Android 4.0-án, vagyis inkább mondhatjuk, hogy el sem olvadt a fagyi, a Google máris nyomja ki a következő generációs Android verziót. Legalábbis erről pletykálnak egy jó ideje a külföldi és a hazai oldalak is. 

Az új OS kódnevéről már tavaly szállingóztak pletykák, akkor és egyelőre most is a Jelly Bean tűnik a legvalószínűbb választásnak. A hírek szerint az új verzió ismét inkább a táblagépek (és egyesek szerint a notebook-ok) irányába fog elmenni. A legtöbben azt tartják valószínűnek, hogy a Google a jó öreg ellenfelét, a Microsoft-ot szeretné kicsit megszorongatni és a Windows 8 tortájából kiharapni egy szeletet. Az eddig kiszivárgott, vagyis inkább remélt információk alapján ugyanis az új Android már alapban tartalmazná a dual-boot lehetőségét, így akár a Windows következő generációja mellé is feltelepíthető lenne, és a készülék gazdája induláskor eldönthetné, hogy éppen melyik rendszert szeretné használni.

Ez mind szép és jó, de ha ez így tényleg igaz, akkor az Android ismét egyenesen menetel a platform széttöredezése és a kavarodások felé. A jelenleg legfrissebb verziót, az Ice Cream Sandwich-et ugyanis még nagyon kevesen használják, a Google saját felmérése alapján is kevesebb mint az androidos eszközt futtató felhasználók 1 százaléka rendelkezik a 4.0-ás rendszerrel. Ha ehhez hozzáadjuk, hogy sok telefonra és táblagépre már valószínű fel sem fog kerülni, maradnak maximum 2.3-as verzión, akkor világossá válik, hogy az új rendszer megjelenése után ismét igen sok féle androidos készülék fog szaladgálni az utcán, ami főleg a fejlesztőknek fog gondot okozni.

Szólj hozzá