Home Hírek Itt a Nokia Lumia 900

A pletykák nagy része beigazolódott pár órája, bemutatták ugyanis a CES-en immár hivatalosan is a Nokia új zászlóshajóját, a Windows Phone 7 -et futtató Lumia 900-at. Az új modellben egy 1.4 GHz-es egymagos (!) Snapdragon processzor található, ami kicsit „idejét múltnak” tekinthető, ha azt nézzük, hogy az Androidos vonalon már jó ideje szállingóznak a kétmagos okostelefonok. Aki azonban látott, és használt már Windows Phone-t az tudja, hogy a végletekig csiszolt OS futtatására elég lesz ez a processzor. A memória mérete is megszokott: 512 MB RAM és 16 GB beépített tárhely található a készülékben.

A Lumia 900-ban egy 4.3 hüvelykes, kapacitív, ClearBlack AMOLED kijelző található, ami a sztenderdnek és megszokottnak mondható 800 x 480 pixel felbontásra képes. A telefon hátulján egy 8 megapixeles Carl Zeiss optikás kamera található, de szerencsére került az előlapra egy másodlagos – 1 megapixels – kamera is. Az áramellátásról egy 1840 mAh-os akkumulátor gondoskodik, a gyári adatok szerint 300 óra készenlétre is képes lehet. A telefon a következő hónapokba az  AT&T-nál lesz elérhető.

A bejelentéssel egyidőben elérhetővé vállt a Nokia weboldalán a Lumia 900 termékoldala is: http://www.nokia.com/us-en/products/phone/lumia900/

Szólj hozzá