Home Hírek Windows Phone roadmap szivárgott ki

Ami a mellékelt képen látható, az a Windows Phone tervei a 2010 végétől kezdve egészen 2012-ig. Sok részlet nem szivárgott ki, de újabb megerősítéseket kapunk a következő nagyobb Windows frissítések kódneveiről, illetve a mögöttük lévő fejlesztésekről.

A Tango frissítés egy olyan szemszögből állítja be a Windows Phone-t, amelyről még nem hallottunk. A Tango név alatt ugyanis a „products with best prices” (termékek a legjobb árakon) jelmondat olvasható, ami arra enged következtetni, hogy alacsonyabb árfekvésű készülékeket is terveznek a piacra dobni, ezzel növelve a platform részesedését a mobiltelefon operációs-rendszerek piacán.

A Tango tehát nem tűnik egy izgalmas frissítésnek, viszont az Apollo hozhat egy kis izgalmat a windowsos felhasználók életébe. 2012 utolsó negyedévére ütemezett frissítés a „versenyképes szupertelefonok” Windows Phone alapon jeligét kapta meg, ami alapján sokan az első kétmagos, illetve HD kijelzővel felszerelt modellek megjelenését várják. Igencsak izgalmas év áll tehát előttünk, a Marketen az elérhető alkalmazások száma folyamatosan nő, ahogyan szép lassan reméljük a platform is megindul az emelkedés stabil útján.

Szólj hozzá