Home Játékok A hét játéka – Sprinkle

Hosszú ideje, szinte a megjelenése óta szemeztem a Sprinkle nevű játékkal. Sajnos az első időkben „tegra-only” volt az alkalmazás, és nem is állt rendelkezésemre megfelelő hardver. Szerencsére a helyzet változott, és pár hete már a nap végén szorgalmasan oltom a tüzet. Merthogy a Sprinkle-ben ez a feladatunk.

A tűzoltás komoly dolog, és nagy odafigyelést igényel a játékban is, de természetesen remek szórakozás is egyben. A pályákon úgy kell átverekednünk magunkat, hogy minél kevesebb vizet használjunk fel (ebből kapjuk meg a végén értékelést, vízcsepp formájában, és ezeknek az összegével tudunk újabb pályákat kinyitni), de közben minden házikót és lakóját megóvjuk a tűztől.

És hogy mitől nem olyan egyszerű ez? A játék készítői kisebb-nagyobb logikai csavarokat tettek a pályákba, „használnunk” kell a pályákon elhelyezett szélmalmokat, emelőket jégtáblákat, sőt még köveket is ahhoz, hogy sikeresen teljesítsük a pályát. Mindent, amit az előbb felsoroltam egyszerűen a víz és a fizika segítségével tudjuk megoldani. Locsoló autónk segítségével tudjuk a tömlőt és a vizet irányítani úgy, hogy az a megfelelő helyre jusson el.

A Sprinkle játékmenete magával ragadó, de ehhez nagyban hozzájárul az, hogy egy nagyon igényesen kidolgozott játékról van szó. A grafika részletes, a hangok és a zene magával ragadó, kerek egységet alkot. A készítők gondoltak a kisebbekre is, és már elkészítettek a Sprinke Junior alkalmazást, amellyel a gyerekek szórakozhatnak.

A Sprinkle ingyenes verziója bárki számára elérhető a Marketen, viszont ha „többre” vágyunk illetve tudunk szánni az alkalmazásra, akkor megvehetjük a teljes verziót is, kevesebb mint 500 forintért.

Videó:

1 hozzászólás to this post

Szólj hozzá