Home Hardver Jönnek a Tegra 3 alapú készülékek

Nos, akinek az NVIDIA Tegra 2-es alapú gépek már unalmasak, vagy lassúak lennének, azoknak nem kell aggódni; a távol-keleti cégek már beindították a gyárakat, és retteghetnek a benchmark programok, hiszen a kapuban van már az új 4  (illetve 5) magos  Tegra 3 alapú gépek megjelenése. Az Asus Transformer Prime készüléke már idén decemberben megjelenik, de a többi gyártó sem akar lemaradni. 

Lenovo

Úgy látszik, a Lenovonak tetszik a táblagép piac, hiszen nem ez lesz az első táblagépük. A cég valószínűleg most is az üzleti felhasználókat szeretné megcélozni (a brandhez úgyis ez áll a legközelebb), legalábbis erre utal az, hogy a gépükön a hírek szerint ujjlenyomat olvasó lesz. A 10.1 hüvelyk képátlójú gép a négy magos, 1.6GHz-en üzemelő Tegra 3 processzor köré épül, mellé a Lenovo 2GB 1600 MHz-en futó DDR3-s RAM-ot tesz. Említést érdemel ezen kívül még az USB host funkció és a speciális borítás, ami a „Special Fusion-Skin Body” névre hallgat.

 

HTC

Kínai források szerint a HTC is Tegra 3 alapú megoldáson dolgozik, amit jövő év elején a Mobile World Congress-en mutatnának be a nagyérdeműnek. A pletykák szerint a készülék ráadásul nem táblagép, hanem egy méretes telefon lesz, a HTC Edge. További hírmorzsák szerint az Android 4.0-át ( Sense UI 4.0)  futtató modell meglehetősen nagy, 4.7 hüvelykes kijelzőt, és 1 GB memóriát kap a Tegra chip mellé.

Acer

Olasz forrás szerint az Acer az Iconia tablet sorozatát frissítené fel Tegra 3-as processzorokkal. Az előzetes információk alapján a cég két táblagéppel készül: az egyik az Iconia Tab A510, a másik pedig a 3G-t is támogató Iconia Tab A511.

Hasonló cikkek

Szólj hozzá