Home Hírek Mégis kapható lesz itthon is a Huawei U8860 Honor

A Mobilarénán egy részletes és kimerítő tesztet olvashatunk a Huawei U8860 okostelefonról, más néven a Honor-ról. A készülékről már mi is beszámoltunk érintőlegesen, a Huawei ezzel a modellel egy szintet előrelépett, és végre olyan telefont készített, ami már a mai kornak megfelelő hardverrel van ellátva így a nagyobb gyártók piacából jelentős méretűt szakíthat ki.

Azt eddig is tudtuk, hogy a Honor egy jó készülék, igen jó árral. Csak sajnos az nem volt biztos, hogy a Huawei elhozza kishazánkba is a telefont. A Mobilaréna tesztje azonban egyértelművé teszi, jövőre kapható lesz a telefon.

A Honort egy Qualcomm MSM8255T SoC processzor hajtja 1.4 Ghz-en, ami mellett található még egy Adreno205 GPU és fél GB RAM, valamint 2GB beépített tárhely. A megjelenítésről egy  480 x 854 pixel felbontású, 4 hüvelyk képátlójú TFT-LCD gondoskodik. Nagyon nagy pirospont a mérnöknek, hogy nem spóroltak a telefon akkumulátor kapacitásával, hiszen a hátlap alatt egy 1930 mAh kapacitású akkumulátor található, ami normális, visszafogott használat mellett több (alapvetően azért 2) napos üzemidővel kecsegtet. Látható tehát, hogy nem spórolt a Huawei és egy jó hardvert rakott össze, egy jó szoftverrel. A Honor a Gingerbread 2.3.5-ös verzióját futtatja, egy saját felhasználói felülettel. Ice Cream Sandwich frissítésről nem tudunk, de a hardver alapján telefon képes megbirkózni a Google legfrissebb operációs rendszerével is.

A telefon az előzetes becslések szerint kártyás csomagban 70-90 ezer forintba fog kerülni, így joggal remélhetjük, hogy a szolgáltatók kedvező áron fogják kínálni a jövő első (?) negyedévétől.

Szólj hozzá