Home Hírek Készül az Ice Cream Sandwich portja Samsung Galaxy S -re

Megjelenése óta az Android 4.0, azaz az Ice Cream Sandwich tartja lázban a zöld robotos operációs rendszer rajongóit. Azt már tudjuk, hogy – természetesen – a legfrissebb Nexus készülékre, és a tavalyi Nexus S-re már biztosan megjelenik, sőt a Samsungál is bejelentették azokat a készülékeket, amelyek megkapják a friss operációs rendszert.

A Google azt is nyilvánosságra hozta, hogy az eredeti Nexus One sajnos nem fog hivatalosan kapni a „fagyiból” mert egyszerűen túlkoros hozzá. Az LG több készülékéről is kiderült, hogy nem fogja megkapni az új operációs rendszert, ami elég kellemetlenül érintette a felhasználókat.

De természetesen nemcsak a hivatalos út létezik, nem szabad elfelejteni az Android közösség erejét és krémjét, a ROM hackereket, akik előbb-utóbb a népszerű modellekre megpróbálják elhozni a friss operációs rendszert. Így van ez a Samsung Galaxy S telefonnal, amelyet a Samsung nem támogat a továbbiakban – már ami az Ice Cream Sandwich-et illeti, nem úgy, ahogy a közösség. Az XDA fórumon máris létrehozták a megfelelő topic-ot, sőt már az első lépéseket megtették, elkészült az a ROM, amit már fel lehet tenni a telefonra. Egyelőre csak a fejlesztőket várják, akik csatlakoznak a projekthez, hiszen a ROM olyannyira kezdetleges, hogy még az érintőkijelzőt sem lehet használni. A telefon hardveres gombjaival lehet kinyitni a képernyőzárat, és egyelőre ennyi.

1 hozzászólás to this post

Szólj hozzá