Home Sajtóközlemények Bemutatkozott a ZTE Skate Magyarországon is

Röviddel a világpremier után a ZTE Magyarországon is bemutatja a Skate nevű, 4,3 hüvelykes kijelzővel gyártott okostelefonját. A telefon Android 2.3.5 (Gingerbread) operációs rendszerrel és 800 MHz-es processzorral gyártott, egyedi formatervű készülék, amely – várhatóan – a Blade-éhez hasonló sikert fog aratni a megcélzott fiatal vásárlói körben. Nevét a gördeszkára emlékeztető alakjáról kapta.

A kategóriájában vonzóan versenyképes árazású telefon mindössze 11,35 mm „vékony” és nagyméretű, 480×800 pixeles kapacitív TFT-kijelzővel, valamint 5 megapixeles CMOS-érzékelős, autófókuszos kamerával van ellátva. Akár 32 GB kapacitású, mikro SD memóriakártyával is bővíthető. A jól használható, nagy kijelző ellenére súlya mindössze 136 g, ami a könnyen zsebrevágható kategóriában tartja a készüléket. Adatátviteli sebessége 7,2 Mbps letöltést és 5,76 Mbps feltöltést tesz lehetővé. FM rádió, 802.11 b/g Wi-Fi kapcsolat és 1400 mAh-s akkumulátor teszi még sokoldalúbban használhatóvá a telefont.

A ZTE stratégiai feladatként tekint az okostelefon-piacon eddig elért pozíciójának további erősítésére, miközben az előkelő 5. helyre ugrott elő a mobiltelefon-gyártók világversenyében.

A Skate Magyarországon először a Magyar Telekom kínálatában jelenik meg a közeli napokban – vonzó tarifacsomagokban, kedvező áron.

Nagy örömmel és pozitív várakozásokkal bocsátjuk magyarországi bevezetésre a Skate-et” – mondja Jason Yang, a ZTE Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. „Ez az okostelefon egy fontos előrelépés azon az úton, amit a ZTE a Blade modellel kezdett meg a közép-felsőkategóriás piac irányába”.

A Blade volt az első ZTE márkanévvel megjelenő telefon a magyar piacon, de az utóbbi néhány évben a magyar mobilszolgáltatók már több százezer ZTE gyártmányú készüléket hoztak forgalomba saját logójukkal ellátva. Jelentős részesedéssel bír a cég a mobilinternet-modemek piacán is; az adatforgalmi előfizetők jelentős hányada használ ZTE USB modemet.

2010-ben Magyarországon a ZTE komoly eredményt ért el a távközlési hálózati berendezések terén is, amikor elnyerte a Telenor Magyarország hálózatmodernizációjára vonatkozó megrendelést. A néhány éves projekt során egy korszerű, nagysebességű, LTE-re (Long Term Evolution) is képes eszközökkel cseréli le a Telenor hálózatát, jelentősen növelve a norvég tulajdonosú vállalat versenyképességét, illetve előfizetőinek felhasználói élményét.

A ZTE Hungary Kft. már száznál több szakembert foglalkoztat Magyarországon, és további fejlesztéseket tervez a közeli jövőre nézve.


(Sajtóközlemény)
A sajtóközleményeket az android@rook.hu e-mail címre várjuk.

Szólj hozzá