Home Szoftver Android 4.0 – funkciók, amik kimaradtak a launch demo-ból

A Google szabadjára engedte tehát az új Android verziót, mostanra – azaz a nap végére – már valószínűleg az egész világ látni fogja a launch videót és vele együtt az újdonságokat. Vannak azonban ezen túl is még finomságok, amikről nem hallottunk. Egy Google alkalmazott Google+ -on (hol máshol ugye) beszélt az ő kedvenc új feature-ről.

Dan Morrill, egy Android fejlesztő saját tippjei, kedvenc funkciói következnek:

  • frissült beállítások rész: alaposan átszabták a beállítások részt. A cél az volt, hogy hamarabb megtalálja az ember azt, amit keres.
  • alkalmazások letiltása: az ICS-ben lehetőségünk lesz letiltani az alkalmazásokat. Ez főleg akkor lesz hasznos, ha nem független készüléket vásároltunk, hanem egy szolgáltató által forgalmazottat. Az operátorok előszeretettel adják hozzá saját alkalmazásaikat a rendszerhez, amit aztán általában senki sem használ. Ezzel a funkcióval viszont elérhetjük, hogy az app soha többet ne induljon el, illetve le is látszódjon az launcher-ben egészen addig, amíg újra nem engedélyezzük. (Természetesen ezzel helyet nem spórolunk, mert a készüléken ugyan úgy ott lesz az alkalmazás, mivel az előre telepített app-ok a „csak olvasható” tárterületen vannak elhelyezve.)
  • kamera: bár az előbbi postban már említettük, hogy immár külső program nélkül tudunk panoráma képeket készíteni, ezen felül számtalan új és újratervezett funkció van az új alkalmazásban.
  • új letöltéskezelő: jelentős fejlesztésen eset át az ICS letöltéseket kezelő programja is. Jobban néz ki, és könnyebben tudjuk kezelni a folyamatban lévő letöltéseket.
  • titkosítás: a Honeycomb-ban már elérhető volt az a funkció, hogy a teljes készüléket titkosítsa az Android. Az Ice Cream Sandwich ezt a funkciót hozta most el a mobiltelefonokra.
  • új audio effektek
(via Android and Me)

Szólj hozzá