Home Hírek Most akkor kiszivárgott az Ice Cream Sandwich vagy nem?

Tegnap és még ma is ettől hangos az android blogszféra (és az Amazon Fire táblagéptől; valamint attól is, hogy az egyik nagy külföldi blog trójait terjesztett a weboldalán). Kiszivárgott véletlenül az Android legújabb verziója?


(Az engadget képe)

Az új Android kiszivárgási történet hasonló ahhoz, amikor a HP Touchpad készülékén fedeztek fel „gyárilag” Androidot. Valaki ugyanis vásárolt az Ebay-en egy Nexus S készüléket, és miután megérkezett hozzá, majd bekapcsolta, meglepetetten tapasztalta, hogy azon nem a szokásos Gingerbread található, hanem valami más.

Bizonyítékként a felhasználó fel is vette videóra a dolgot, és a jó két perces anyagot természetesen neten is megosztotta. A vidóra lecsapott az összes nagyobb blog, még az Engadget hírportál is. A következő csavar itt jön a történetben: a videón szereplő készülék ugyanis megszűnt működni.

A felhasználó szerint minden bizonnyla a Google távolról teljesen törölte a telefont, és az most üzemképtelen. Az XDA fórumon ennek a témának is van már topicja, ami meglehetősen pörög, van aki például 200 dollárt ajánlott az – állítólag – működésképtelen telefonért. Megerősíteni és cáfolni senki sem tudja, sem az Ice Cream Sandwich kiszivárgását, sem a telefon távoli törlését. A videó egyébként elég hihetőnek tűnik, összerakott a ROM és tényleg elég újszerűnek tűnik. Ha valaki házilag dobta össze, akkor annak nagyon sok munkája lehetett benne. Bár tegyük hozzá, már elérhetőek ICS-re hajazó launcherek, lásd pl. itt: http://www.addictivetips.com/mobile/first-android-2-4-ice-cream-sandwich-launcher-clone-emerges/

Hamarosan megjelenik hivatalosan is az Android új verzója, akkor talán kiderül, ez a történet mennyire volt igaz.

Videó:

Szólj hozzá