Home Hírek Még több bevétel a Microsoftnak az Android segítségével

Hosszú (és gazdaságos) története ez a Microsoft-nak. Az óriásvállalat még tavaly áprilisban jelentette be, hogy az Android platformmal kapcsolatos szabadalmi szerződést kötött a HTC-vel, aminek értelmében a cég egy meg nem nevezett összegű jogdíjat fizet minden egyes eladott androidos mobil után az MS-nek. Ez az összeg egyébként a találgatások szerint 5 dollár.

A cég már korábban is azt hangoztatta, hogy a Linux és más szabad szoftverek számos szabadalmát sértik. Az Android például a rendszer alapjaitól kezdve egészen a felhasználó felületig, legalábbis a redmonti vállalat véleménye alapján. Ennek folytán nem ez volt az első peren kívüli megegyezés, ami alapján a cégek fizetnek, mint a katonatiszt.

A HTC után még ugyanebben az évben, júniusban hasonló egyezséget kötött a General Dynamics Itronix-szel, a Velocity Micro-val, illetve Onkyo-val is. Állítólag mind a három esetben szerepelt a szerződésben az Android szó. Ha azt hinnénk, hogy ezzel vége, nagyon tévedünk. Egy hónappal később ismét hallatott magáról a cég, júliusban a Wistron vállalattal egyezett meg, ami azonban még inkább érdekes, hogy itt már nemcsak az Android, hanem a Chrome platform is szóba került.

Idén szeptemberben újabb, jelentős cégekkel sikerült megegyezni:  az Acer-rel és a ViewSonic-kal is sikerült szabadalmi szerződést kötnie Microsoftnak. A részletek egyébként nem publikusak, az Acer az androidos tabletjei és okos-telefonjai, a ViewSonic pedig az androidos és a Chrome-os eszközei után fizet jogdíjat.

3 hozzászólás to this post
  1. nem sok egy kicsit az egyebkent?

    Ez az összeg egyébként..
    A cég egyébként már korábban..
    A HTC után egyébként még..
    A részletek egyébként nem publikusak..

  2. nem sok egy kicsit az egyebkent?

    Ez az összeg egyébként..
    A cég egyébként már korábban..
    A HTC után egyébként még..
    A részletek egyébként nem publikusak..

    edit:
    latom torolted a kommentem, de azert megfogadtad..
    tudod, ha kijavitjak a hibaid akkor megkoszonni szokas. nemcsak a nyelvtan nem megy, hanem ez sem.

  3. Hello, nem töröltem a hszeket, csak elfelejtettem rányomni arra hogy kienged, most láthatod kint van mindkettő, köszi a javítást.

Szólj hozzá