Home Szoftver Jelly Bean lehet az új Android

Már hagyomány, hogy a Google mérnökei édességek után nevezik el az Android egyes verzióit. Így volt korábban Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, illetve a legfrissebb elérhető a Honeycomb. Az android rajongók most a legújabb verziót, az Ice Cream Sandwich-et várják, ami egyes állítások szerint a 4.0-ás verziószámot viselheti. Az Ice Cream Sandwich egyébként egyesítheti a Gingerbread és Honeycomb által ketté nyitott ágakat, és újra minden eszközre egy fajta Android lesz.

Szóval az Ice Cream Sandwich még sehol, de máris megkezdődtek a külföldi blogokon a találgatások, hogy mi lehet következő verzió. Az ABC-ben a következő betű a J lesz, az Android and Me blog szerint – ami szintén külső forrásra hivatkozik – a következő leginkább elképzelhető név a Jelly Bean lehet.

Természetesen a hamarosan megjelenő Ice Cream Sandwich-ről is vannak még félhivatalos információk. Ezek alapján az új verzióban jelentősen átszabták ismét a felhasználó felületet, és további nagynak mondható változásokat hozhat az új verzió. Ezek alapján azt mondhatni, hogy az új Android nemcsak egy „felmelegített Gingerbread / Honeycomb” kiadás lesz, hanem valami nagyon új, és jelentős.

Izgalmas ősz elé nézünk, még az új Nexus készülék, a Prime adatai sem biztosak, és ahogy látható, a vele egy időben megjelenő következő Android verzió körül is nagy a titkolózás.

1 hozzászólás to this post

Szólj hozzá