Home Játékok A hét játéka – Muffin Knight

Régen volt hét játéka, de tény, a Muffin Knight az első játék hosszú idő óta, ami ismét képes lekötni órákra, ráadásul úgy, hogy valami igazán újat mutat, nem próbál beállni a mostanában népszerű, és „trendi” játékok sorába. A játékot az az Angry Mobs készítette, aki már olyan sikerjátékokat dobott be a Marketbe, mint a Guerrilla Bob.

A játék története egy kisfiúról szól, akit egy furcsa átok súlyt: amint megérint egy muffint, egy másik lénnyé változik. Egy öreg tündér azt ígéri: ha az összes muffint összegyűjti, visszaváltoztatja. A célunk tehát az, hogy a különböző pályákon összegyűjtsük a megjelenő „mágikus muffinokat”.  Amikor megérintünk egy ilyen sütit, átváltozunk egy másik lénnyé, mint például béka, madár, lovag, vagy majom.

Mr. RainBow nagyon hatásos karakter egyébként

Minden egyes ilyen karakternek saját képessége van, amelyekre szükség is van, hiszen nem olyan egyszerű összegyűjteni a pályákon a muffinokat, ugyanis vannak ellenfelek is, akik megnehezítik a dolgunkat. Ezek pályánként lehetnek mások, kis disznók, nagy disznók, repülő malacok vagy éppen teknősök. Miközben próbáljuk összegyűjteni a muffinokat végezhetünk ezekkel a kis kellemetlenkedő alakokkal. Ahogy haladunk előre, és gyűjtjük a pontokat lehetőségünk van arra, hogy minden karaktert külön-külön fejlesszünk. Személyes kedvencem egyébként az egyszarvú, aki szivárványszínű „végterméket” hagy maga után, amihez amint hozzáér egy ellenfelünk, felrobban. De ahány karakter, annyi támadás, van még édességet hányó, böfögő zombi, madár, béka és tényleg, amit csak el tudunk képzelni.

UniCorn, imádom

Ha elég jók vagyunk, és eljutunk a játék egy bizonyos pontjára, lehetőségünk van elérni a bikát is. Ez nem egy külön karakter, amivé muffin érintéssel tudunk átváltozni. A bikát csak úgy tudjuk megszerezni, ha folyamatosan elegendő számú ellenséggel végzünk. Ekkor átváltozunk egy rövid időre dühös bikává, amivel aztán le tudunk bárkit teríteni.

A játék irányítása egyszerű, a képernyő alsó részén van jobbra, balra, fel, illetve támadás gomb. A megjelenésre sem lehet panaszunk, a készítők 2.5D-nek mondják, tény ami tény, jól néz ki, szépen vannak megrajzolva a figurák. Amit még mindenképpen érdemes megemlíteni az az, hogy az egyszemélyes játékmeneten van lehetőség arra is, hogy bevonjunk másokat is a játékba. A Muffin Knight ráadásul multiplatform, azaz iOS és Android készülékekkel egyszerre is játszatunk.  A játék nagyon ajánlott, alig 600 forintért a miénk lehet.

Letöltés: https://market.android.com/details?id=com.angrymobgames.muffinknight

Videó:

Szólj hozzá