Home Hardver Samsung Galaxy Tab 7.7

Nemcsak a Galaxy Note volt az egyetlen androidos újdonság a Samsungtól az IFA-n, a cég ugyanis bővítette táblagép kínálatát, és előrukkolt a 7.7-es Galaxy Tab-bal, ami a nagy testvéreihez hasonlóan nevében viseli a kijelző méretét.

A nagy durranás a Galaxy Tab 7.7-ben egyértelműen a kijelző, amely egy SUPER AMOLED Plus példány. Amiben igazán erős, és a konkurencia nyakára ugrott, a panel felbontása ugyanis 1280×800 pixel, amire eddig nem volt példa ilyen méretű eszköznél. A készülékben egy kétmagos, 1.4 Ghz-es processzor dolgozik, amelyet  1 GB LD-DDR2 memória egészít ki. Belső háttértára akár 64GB is lehet (lesz még 16, illetve 32GB-os modell is), ami jó időre garantálja azt, hogy ne kelljen a tárhely szűke miatt aggódni. Azért, hogy a töltőt ne kelljen magunkkal cipelni a városban egy rohangálós napon, a cég mérnökei egy 5100 mAh-ás akkumulátort tettek a gépbe.

Az imponzáns belső paraméterek mellet érdemes szót ejteni a gép külső méreteiről is. „Vastagsága” ugyanis mindösszesen 7,89 milliméter és a súlya miatt sem kell aggódni, összesen 335 grammot nyom a Samsung Galaxy Tab 7.7. A készüléken az Android 3.2-es, azaz Honeycomb verziója fog futni, amit a Samsung kiegészít a saját TouchWiz szoftverével, és megtámogat a saját alkalmazásboltjával, a Samsung Apps-val. Emellett elérhetőek lesznek a telefonokról már jól ismert Readers, Social Music és Game Hub-ok is. Kommunikációban sincs lemaradása az új táblagépnek: ellátták egy akár 21 Mbps letöltésre képes HSPA+ modullal, egy n-es wifi-vel, GPS-szel és természetesen Bluetooth-val is. A Tab USB 2.0 aljazatára akár többféle USB-es eszközt is köthetünk, akár egeret vagy billentyűzetet.

A Galayx 7.7 kezdő ára nem ismert, egyes becslések, átszámítások alapján 675 euró (180 ezer forint) is lehet. Ez persze nem megerősített és hivatalos.

Hasonló cikkek

Szólj hozzá