Home Programok Elixir – Az androidosok Aida-já

A címből a geek beállítottságú olvasók már valószínűleg milyen alkalmazásról lesz szó. Az Elixir – ami egyébként egy magyar fejlesztő, Barta Tamás munkája – minden adatot és értéket elő tud varázsolni a telefonról. Aki szeret bíbelődni az ilyen adatokkal, azokat minden bizonnyal órákra le tudja kötni ez a program.

A szoftver tehát a  telefonunk akkumulátorjáról, cpu használatáról, memória kapacitásáról, beépített és hozzáadott (sd kártya) tárhelykapacitásáról és még ezernyi más dologról tud információval szolgálni, legyen az chip vagy szenzor. Ami nagyon-nagyon pozitív dolog, hogy alapból a személyes információkat nem éri el a program, ehhez egy külön plugint / addont kell telepíteni. Aki tehát kicsit is félti a személyes adatait, az is bátran használhatja az Elixirt.

A programban annyi widget és lehetőség van, hogy egészen biztos hónapokig nem fogjuk megunni. A kicsi ikonoktól kezdve akár az egész képernyőt betöltő widgeteket is használhatunk. Minden widget és ikon külön-külön is konfigurálható. Lehetőség van a státuszbárba beépülő ikonokat is használni. A szoftver emellett html riportokat is tud generálni a telefonunk adataival.

  

Letöltés:

https://market.android.com/details?id=bt.android.elixir

Frissítve:

Ma jött ki a program második verziója új felülettel és funkciókkal. Nem frissítés, a régi is elérhető maradt továbbra is a marketen. A widgeteket és az admin módot is külön programba migrálta a fejlesztő,  így akinek erre nincs szüksége annak elég letölteni az Elixir 2-t csupán. – thx xerxesz 

  

Az újdonságok sora szinte végtelen itt tudjátok megnézni: http://bartat.hu/elixir#whatisnew

Letöltés:

https://market.android.com/details?id=com.bartat.android.elixir

(Az AIDA32 egy ingyenes, professzionális rendszerinformációs, diagnosztikai és viszonyítási pont meghatározó program. A számítógép minden alkatrészéből származó információk renszerezését végzi, majd kijelzi azokat a monitoron, kinyomtatja őket, vagy elmenti egy fájlba választható formátumban. – chip)

Hasonló cikkek
3 hozzászólás to this post

Szólj hozzá