Home Hardver Motorola Fire hamarosan Europában is

Pár nap, és Európában is elérhető lesz a Motorola új, leginkább a középkategóriát megcélzó, üzleties mobiltelefonja, a Fire – korábban itt írtunk róla. A készülék teljes QWERTY billentyűzettel rendelkezik, amely a 2.8 hüvelykes kijelző alatt helyezkedik el. A megjelenítő 240×320 pixel felbontásra képes, kapacitív és multitouch. A kialakításból látható, hogy inkább azoknak szánja a Motorola ezt a készüléket, akik sokat kommunikálnak írásban (sms, email) a mobiljukról, és a kijelző mérete igazából másodlagos számukra. 


A készülékben 600MHz-es processzor, 256 MB RAM és 512 MB ROM található. Ezek ekkora kijelzőt bőven meg tudnak hajtani, az Android 2.3 (Gingerbread) várhatóan akadásmentesen tud futni ezen a hardveren is. A készülék természetesen a többi alap androidos felszereltséggel is rendelkezik, GPS, Wifi, Bluetooth, micro SDHC kártyahely és HSPA átviteli lehetőség. Az áramellátásról egy 1420 mAh-os akkumulátor hivatott gondoskodni.

A Fire egyébként Kínában már kapható, ott XT316 néven van forgalomba, de Dél-Amerikában is kicsit más néven található majd meg a boltok polcain: Motorola Spice XT. Európában elsőként az Egyesült Királyságban kerül forgalomba a Fire, egyelőre nem tudni, mennyiért.

Hasonló cikkek

Szólj hozzá