Home Teszt Tartósteszt – Wayteq xPAD-70

Remélhetőleg egy szép sorozat kezdeténél járunk. Az élet úgy hozta, hogy sikerült hozzájutni egy Wayteq xPAD-70-es készülékhez, a szoftvervasarlas.co.hu támogatásával. Már hosszú ideje nézegettem jómagam is az Android táblagépek népes családját, de az első modellek ára igen húzós volt, ráadásul a szoftverek tekintetében sem állt olyan jól a Market.

Idén már elkezdtek szivárogni az elérhető árú, mégis minőségi tabletek. Ráadásul magyarországi garanciával, támogatással, ígérettel az új szoftverre. Tehát minden összeállt, így jött képbe, hosszú számolgatás, sakkozás, kalkuláció és egy lelkes szponzor után a Wayteq xPAD-70.

Mire kell egy tablet? Mire fogom használni? Ez szerintem mindenkinél más. Van, aki filmeket néz róla, van, aki internetezik, van, aki egy másodlagos pdf olvasónak használja, van, aki játszik rajta. Otthon vagy éppen utazás közben. Személy szerint én is szórakozásra vettem a készüléket, az unalmas autópályázgatás feldobására. Nem tartom kizártnak azt sem, hogy néha egy-egy sorozatot is megnézek róla, de pdf olvasgatásra is jó lesz. Nem egy Kindle, de nem is könyvolvasásra szánom.

Amikor tábla gép után néztem, eldöntöttem, hogy az arany középutat fogom végigvinni. Így hiába voltak 100 dolláros táblagépek, nem csábultam el. A házipénztáram megkímélésére a felső határt 40 ezer forint körül húztam meg. Így persze azonnal kiestek a nagy márkák neves termékei, a Xoom, a Galaxy Tab, vagy a HTC Flyer. Ennek ellenére így sem volt egyszerű a választás, de leszűkítettem az itthon kapható modellekre (könnyebb garanciáztatás miatt). Mivel nem elsődleges cél a filmezés, a kisebb képátlójú modelleket részesítettem előnyben. Ráadásul kisebb képernyő, tovább tartó akkumulátor, ami szintén nem utolsó szempont.

Azért, mert a készülék egyik leggyakoribb feladata a játékok futtatása lesz, alaposan utánanéztem a hardvernek és a szoftvernek is. A kinézett gépről hamar kiderült, hogy alkalmas arra, hogy a népszerű játékokat futassa. Modern (értsd nem 2-3 éves) ARM Coretex A9 -es processzor, de az igazán nagyágyú a mellette dolgozó grafikus processzor, a Mal 400-as. Fél GB egy darabig még elég lesz memóriának, a beépített tárhely (4GB) felhasználható része, a 2.9GB pedig bőséges tár lesz a programoknak. (Film, zene, adat tárolására micro SD kártya fog szolgálni.)

A készüléken gyárilag Android 2.2.1 van, de a cég ígérete szerint készül a 2.3 is. Ez bár bőven elég arra, hogy a legtöbb program elinduljon. A fórumokban utána tudtam nézni, hogy a legnépszerűbb játékok (Angry Birds, Cut The Rope, stb – további részletes beszámolók később) gond nélkül futnak a 7 colos, 4:3 arányú kijelzőn.

Az első nap az ismerkedéssel telt, pár fontos dolog:

 • Angol OS, de van már magyar ROM
 • Gombok csak körbe vannak, a kijelző alatt nincsenek
 • USB OTG (aktív eszközök  támogatása, pendrive, bizonyos 3G modemek)
 • Bluetooth is van (GPS összelövésére pl.)
 • Akksi közepes, 2.5 óra aktív használat (kijelző majdnem fullon, wifi) több mint 50%-ot levitt
 • Könnyű rootolási lehetőség z4root-nak hála
 • Market a régi, de lehet frissíteni (2.3.4)
 • Amazon App Store felmegy rá, és működnek a letöltések is
 • Chainfre3D támogatása (akár Tegra2-es platformú játékok futtatása)
 • HDMI (1.3) kimenet, 720p / 1080p támogatása (AC3-mal lehetnek gondok)

További, részletesebb beszámolók később. Esetleges kérdéseket szívesen várjuk.

 

6 hozzászólás to this post
 1. ha valaki tud magyar androidos frissités a wayteq Xpad 70 re az segitsen nagyon hálás leszek neki mert most vettem egy ijen tablet pc~t Angolul nem tudok ojan sok mindent és sok mindent nem értek benne mert angol llééccii sseeggiittsseenn jjóóó kösönöm

 2. Kedves Norbert!

  A Prohardver forumán vagy egy nagyon jó xpad70-es topic, ahol a magyar nyelvű rom készítője is elérhető, minden bizonnyal szívesen segítenek neked.

  Üdv,
  admin

Szólj hozzá