Home Hack Az Android mentheti meg a TouchPad-ot?

A HP a jelek szerint elkezdte kiszórni a közel több mint 100 millió dollár értékű, de befuccsolt táblagép készletét. Ennek folytán a 16GB-os változat ára Amerikában  mindösszesen 99 dollár, míg a 32GBos változatért sem kérnek sokkal többet, 149 dollárét bárki haza is viheti. Az érdeklődés természetesen azonnal meglett az eddig piac nélküli tabletre, és boldog boldogtalan TouchPad-et vásárol. Sok üzletből már ki is fogytak a készletek, és várni kell a leendő vásárlóknak?


De mi ebben a érdekes? Miért viszik most ennyire? Az egyik ok valószínűleg a nevetségesen alacsony ár, a 99 dollár még a kínai androidos táblák ára alatt van, a HP pedig mégis egy minőségi termék, IPS kijelzővel, modern belsővel. A vásárlóknak, úgy látszik, ennyi pénzért megéri egy halott platformú modellt vásárolni. A másik ok pedig az lehet, hogy sokan várnak arra, hogy elkészüljön a HP TouchPad androidos portja. Merthogy erről már korábban is voltak tervek, de most hogy a HP gyakrolatilag kimondta a halálos ítéletet a webOS-re, felerősödtek ezek a törekvések.

Valljuk be, ez most mindenki jó. A HP nagy veszteséggel, de legalább túl tud adni a készülékeken, a vásárlók egy jó minőségű termékhez jutnak, igen jutányos áron (99 dollárért önmagában is megéri, webre, levelezésre tökéletes a webos is), az android port megjelenésével pedig egy „teljesértékű” táblagép vállhat a HP TouchPad-jéből.

Aki követni akarja a TouchPad karrierjét, az nézegesse a HPTouchDroid twitter profilt, illetve a rootzwiki idepasszoló topikját. Természetesen mi rajta tartjuk a szemünket a dolgon, és ha van fejlemény írunk róla.

1 hozzászólás to this post

Szólj hozzá