Home Hírek CyanogenMod készítője a Samsung Mobile-nak dolgozik

A tegnapi nap úgy látszik, a nagy „vásárlások” napja volt. A Google ugye bekebelezte a Motorolát, viszont a Samsung is erősített androidos vonalon, ráadásul nem is kicsit.

A legfrissebb pletykák szerint Steve Kondik, a népszerű Android ROM, a CyanogenMod készítője / alapítója, a Samsung Mobile-nál fog dolgozni. Alapozzák ezt arra az információra, hogy Steve a Facebook adatlapján a Samsung Mobile-t adta meg, mint munkáltatót. A dolog hátteréről egyelőre többet nem tudni, nincs „hivatalos” információ. Annyi biztos, hogy Cyanogen nem adja fel a hobbiprojektjét, és továbbra is dolgozni fog az egyik, ha nem a legnépszerűbb egyedi Android ROM-on.

A Samsung valószínűleg nagyon jó vásárt csinált, hiszen Steve egyértelműen érti a dolgát, és rengeteget segíthet a cégnek abban, hogy a TouchWiz UI kezelőfelülete sokkal-sokkal jobb legyen. Ezen kívül engem személy szerint örömmel tölt el, hogy a nagy cégek úgy látszik, nem félnek „hackereket” alkalmazni, és egyre nyitottabbak az underground irányába (mutatja ezt pl a HTC unlock bootloader projektje is). Plusz azt se felejtsük el, hogy a jelek szerint a Samsung nemhogy elfordulna az Android-tól, hanem ellenkezőleg, éppen erősíteni szeretné ezt a vonalat.

Szólj hozzá