Home Hardver Samsung Galaxy R – újabb kétmagos mobil

A Samsung háza tájáról mindig hallani valami érdekeset. A csepp, por és ütésálló mobiljuk után itt egy újra „hétköznapi modell”, a Galaxy R – vagy Galaxy Z -, ami ha rövidek akarunk lenni, akkor az S2, csak kicsiben.

A készülék formavilága a mostani zászlósmodellre hasonlít, azonban majdnem minden paraméterben egy kicsi szerényebb annál. A Gingerbread-del érkező új készülék kijelzője kisebb az S2-nél, „csak” 4,19 hüvelyk átmérőjű, SC-LCD panelt kapott, ami viszont felbontásban nem marad el a nagytestvértől, hanem egészen pontosan megegyezik azzal. A ház alatt egy kétmagos, Tegra 2 processzor ketyeg, 1Ghz-en. A játékok szép és akadálymentes futtatásába besegít a GeForce GPU is. Beépített belső tára 8 GB-os, tehát a legkisebb S2-nek is a fele, ennek ellenére hétköznapi embernek ez bőven elég játékok, programok és pár zenei album tárolására. Még egyetlen fontos különbség, a készülék hátuljára egy 5megapixeles kamera került.

A hwsw.hu információi szerint a készüléket itthon is forgalmazni fogják – Európában egyébként már kapható -, várhatóan szeptember végén, október elején. Ára egyelőre nem ismert, de a specifikációk alapján valószínű, hogy a Galaxy S2 árszintje alá pozícionálják majd be. Aki mostanában akar telefont cserélni, annak érdemes megvárni az Galaxy R-t, mert viszonylag jó és időtálló mobilt kaphatunk alacsony áron, friss operációs rendszerrel.

Hasonló cikkek

Szólj hozzá