Home Hírek Betiltják a Samsung táblagépét?

A Samsungnak le kell vennie a boltok polcairól a Galaxy 10.1-es készülékét, az Apple ugyanis megnyerte a cég ellen indított pert. Nem ez az első, és várhatóan nem is az utolsó jogi csata, ami az Apple és a Samsung között zajlik. Utóbbi jóérzéssel és lehet néha valóban kicsit pimaszul másolta le az almás cég népszerű termékeinek vonásait. Azt azonban túlzás lenne állítani, hogy pusztán a kinézet segítette a Samsungot az egyik legnagyobb mobiltelefon gyártóvá, ehhez a sikerhez valószínűleg hozzájárult a külső alatt megbújó hardver és az Android, mint operációs rendszer.

Az Applenek nyilván csípte a szemét, hogy a Samsung eladásai igencsak jók. A cég a Galaxy Tab-ból is rengeteget adott el, az egyik – ha nem? – a legsikeresebb androidos táblagép. A telefonoknál még nagyobb sikereket ért el, a cég zászlóshajója a Galaxy S2 most tarol, de elődje is nagyon sikeresen teljesített a világ minden táján – olyannyira, hogy a cég fel is turbózta kicsit, és újra kapható, Galaxy S Plus néven.

Vissza az perhez. A Düsseldorfi Területi Bíróság előzetes ítéletében igazat adott az Apple-nek abban, hogy a Galaxy Tab 10.1 túlságosan hasonlít a cég iPad-jéhez, így sérti annak szabadalmát. Az ítélet értelmében a Samsungnak Hollandia kivételével az összes eus országban le kell vennie a boltok polcáról a Galaxy Tab-ot. A Samsung legkorábban 1 hónap múlva fellebbezhet az ítélet ellen.

 

Szólj hozzá