Home Hírek Még mindig jól megy az Android

Úgy látszik, az Android láz továbbra sem akar csökkenni. A friss beszámolók szerint a készülékaktiválási számok már a fél milliót is átlépték, és naponta 550 ezer androidos készüléket aktiválnak.

Pár héttel ezelőtt Andy Rubin számolt be a félmilliós lélektani határ átlépéséről, most nem sokkal utána pedig a Larry Page a Google (egyik) vezére mondhatta el az új jó hírt. Ezen felül további érdekes adat, hogy immár több mint 400 különböző eszközön, készüléken, tableten található meg a Google operációs rendszere, és több mint 130 millió androidos felhasználó van a világon.

A piacot tehát már az Android uralja, azonban az alkalmazások piacterét még nem. Az Android marketben 250 ezernél is több program, illetve játék van, és összesen már több mint 6 milliárd alkalommal töltöttek le a felhasználók alkalmazásokat. Ez azonban még mindig messze van az Apple App Store-jától, amiben 450 ezer alkalmazás van, és 16 milliárd letöltést bonyolított le ezidáig. Van hova fejlődni tehát, az új Market-tel pedig a Google újabb piacokra törhet be. Kérdés persze az, hogy mikor jutnak el ezek a lehetőségek hozzánk, vagy akár csak Európa nagyobb országaiba.

Szólj hozzá