Home Hírek Google Maps – Offline térképek

A Google régi vágyát teljesítette az androidos felhasználóknak, amikor elérhetővé tette, hogy saját magunk, kézzel le tudjuk tölteni egy-egy terület, illetve útvonal térképrészletét telefonunkra.  Ez a megoldás akkor jöhet jól, ha olyan helyen járunk, ahol a mobilhálózat lassú, vagy netán nem is elérhető, esetleg a magas roaming díjaktól félünk. Így a nyár derekán pluszba jól jöhet, ha nyaraláskor ott lapul a telefonunkban a megfelelő térképrészlet, legyen az éppen itthoni, vagy külföldi.

A letölthető térképek előcsalogatása nem ördöngösség, az 5.7-es Google Maps-ban jelent meg először ez a lehetőség hivatalosan. Indítsuk el a Google Maps-t, majd nyomjuk meg a menü gombot. Itt válasszuk az Egyebek opciót, majd a felbukkanó listában a Google Labs opciót. A Labs-ban olyan funkciók vannak, amik még nem értek meg a 100 százalékos használatra, így nem biztos, hogy megbízhatóan működnek. A Labs részen a harmadik opciót, a Térképrészlet letöltését válasszuk ki, hogy elérhető legyen ez a funkció.

Ezek után csak válasszunk ki egy címet, majd bökjünk rá. Megjelent a „Térképrészlet Letöltése” opció a korábbi lehetőségek mellett, aminek segítségével könnyen, és gyorsan tudunk maximum 16  kilométeres körzetben letölteni a térképet. Ha végzett a program, a térképen fekete kerettel jelzi azt a területet, ami már offline is elérhető. A letöltött térképrészleteket a Gyorsítótárban nézhetjük meg, ahol természetesen lehetőségünk van törölni is őket.

Szólj hozzá