Home Programok Eltávolította a Transdroid-ot a Google az Android Marketből

Törölte az Android Market kínálatából a Google az egyik legnépszerűbb BitTorrent letöltési menedzserprogramot, a Transdroidot, a Market szabályainak megszegése miatt. A dolog érdekessége, hogy a program már két éve elérhető volt a Google alkalmazásterén, és idáig több mint 400 ezren töltötték le a szoftvert.

A Transdroid az egyik legnépszerűbb BitTorrent vezérlő program Android telefonokra. A kliens segítségével könnyedén tudjuk vezérelni letöltéseinket távolról, kereshetünk népszerű nyitott oldalakon, új torrenteket tudunk hozzáadni, a listában megállíthatjuk, elindíthatjuk a már futó torrenteket. A programnak ingyenes és fizetős változata is van.

Csak kaptam egy levelet a Google-től, hogy a Transdroid fizetős és az ingyenes változatát is eltávolították a Marketről publikálási szabályainak megszegése miatt – írja fejlesztő a weboldalán.

A Google üzenete nem tiszta, és nem részletezte, milyen jogsértésekről van szó, de az alkalmazás természete miatt nem lenne meglepő, ha szerzői jogok megsértése lenne az a bizonyos ok. A fejlesztői szabályzat alapján úgy vélik egyébként, hogy az alkalmazás nem sérthetett meg semmilyen szerzői jogot.

Bár a program nem sért szerzői jogokat, a weboldalán található képernyőképeken látható, ahogy – valószínűleg – szerzői jogvédelem alatt álló tartalmakat töltenek le vele. Talán ezt vehette szabályszegésnek a Google. Hasonló BitTorrent alkalmazások vannak egyébként még a Marketben, tehát a Google nem zárkózik el az ilyen applikációktól.

A meccs még nincs lejátszva, a program készítője írt a Googlenek, hogy magyarázzák meg részletesebben a dolgot. Az eltávolítás miatt a program egyelőre csak a készítő oldaláról tölthető le, a szokásos verziókban.

Hasonló cikkek

Szólj hozzá