Home Programok Traffic Club – Légy képben az úton

Nagyon hasznos alkalmazásba futottam bele a hétvégén, név szerint a Traffic Club-ba. Pontos leírás szerint az alkalmazás egy közösségi forgalomfigyelő szoftver, amellyel a felhasználók saját maguk és honfitársaik életét könnyíthetik meg.

A program segítségével olyan információkat oszthatunk meg, amelyek az úton levőknek lehetnek hasznosak. Ilyenek például a forgalmi dugók, friss balesetek, traffipaxok, illetve az úton történő munkavégzések. Az információkat térképen és priorizált listán is megtekinthetjük. A szoftver a saját információin felül a Google Maps forgalmi rétegét is képes megjeleníteni, így még több aktuális információhoz juthatunk – egyelőre csak Androidon.

Természetesen a rendszer akkor fog jól működni, ha sokan használják, és sokan küldenek információkat az utakról. Nagyon figyeltek az alkotók arra, hogy könnyű legyen a program használata. Egyetlen gombnyomással megoszthatjuk az aktualitásokat, ráadásul mindenféle regisztráció nélkül, teljesen névtelenül. A működése során alacsony adatforgalmat generál, így a kisebb csomagban lévők is bátran használhatják az utazásaik során.

Hétfajta jelzés, amivel az alkalmazásban találkozhatunk:

  • természeti akadály
  • munkálatok az úton
  • dugó, rossz lámpa
  • baleset
  • közúti ellenőrzés
  • mobil sebességmérés
  • fix sebességmérő

Mindegyik jelzésnek van saját ikonja, illetve színe, amivel a program jelzi az utunkba kerülő akadályokat, sőt hangjelzéssel is képes figyelmeztetni a sofőrt.

További extrákkal is fel van szerelve a Traffic Club. Ilyen például az SOS SMS, amit ha beállítunk, a program, ha úgy érzékeli, figyelmeztető üzenetet küld egy beállított telefonszámra. A telefon beépített gyorsulásmérőjét használja, ha úgy érzékeli, üzenet küld aktuális pozíciónkkal és sebességünkkel, ha túl nagy gyorsulást, vagy lassulást érzékel. Ha szeretnénk, akár még a Facebook fiókunkkal is összeköthetjük az alkalmazást, így ismerőseinket is tájékoztathatjuk az utakon történtekről.
A szoftver funkcióinak még nincs vége. A készítők ugyanis beleépítettek egy autóvadász rendszert is, amivel lehetőségünk van rendszámokat felismerve akár lopott autókat keresni. A szoftver képes automatikusan szkennelni az utakat és felismeri a rendszámokat. Ehhez természetesen arra van szükségünk, hogy a készülék kamerája jól rálásson az útra. Ha szeretnénk vigyázni autónkra, akkor előre vigyük fel a rendszerbe, ugyanis csak előre felvitt autókat lehet bejelenteni, sőt csak aktív felhasználó érheti el ezt a lehetőséget.

A fejlesztők bőséges információval látják el a felhasználókat, részletes kézikönyv van az alkalmazásról, illetve külön még az autóvadász funkcióról is. A Traffic Club elérhető Android és iOS rendszerekre, sőt elképzelhető hogy idén még a Symbian platformra is elkészítik a programot.

A fejlesztők oldala:

Android Market:

A program teljesen ingyenes, bár hirdetések azért vannak benne. Ha szeretnénk, megvásárolhatjuk a teljes verziót egy alig 300 forintos „plugin” letöltésével, ezzel nemcsak eltávolítjuk a reklámokat, hanem a fejlesztőket is támogatjuk.

Hasonló cikkek
3 hozzászólás to this post
  1. A problémám a programmal a következő.
    Az én járművem áll , az elöttem lévő jármű szintén áll. Automata módban van a program. A telefon autómatikusan fotót készit az elöttem lévőröl ,és kimerevedik a kép. Nem történik ez után semmi. Nem kapok értékelést ,hogy lopott e a jármű ,és a fő gond ,a program nem vált vissza térkép az az megfigyelő módba, marad a kimerevített kép. Csak a telefon back pace gombbal tudok visszalépni. Várom válaszukat. Köszönöm

Szólj hozzá