Home Hírek Telenor Best of Android Workshop

A héten lezárult a Telenor Android Workshop sorozata. A záróepizód a „best of” névre hallgatott, és szinte az összes korábbi workshop előadó jelen volt, páran megismételték az előadásukat. Természetesen a gyártók is képviseltették magukat, ismét ott volt a HTC, a ZTE és a SonyEricsson is.

Szerencsésen jött ki az időpont, ugyanis a Telenor elkészült az Androideák verseny két másik győztes ötletével, így az S.O.S. Help mellett most már megtalálható a Marketben a Kétkerék és a Magyar Alkalmazások is.

A Kétkerék egy kerékpáros útvonaltervező alkalmazás. A programban megtervezhető és rögzíthető a biciklis útvonal. Remek ötlet, hogy a program gerincét a közösségi funkciók adják. Első indítás után regisztrálhatunk az a alkalmazásban, így az általunk rögzített útvonalakat feltölthetjük a közös adatbázisba, amit aztán később mások is megnézhetnek, elérhetnek. A programban 18 ezer POI-t, azaz „érdekes helyet”, mint például műemlékeket, múzeumokat, természeti látványosságokat, éttermeket és szálláshelyeket vittek fel a készítők. Ezeket az adatokat a Magyar Turizmus Zrt. bocsátott a Telenor rendelkezésére a Nemzeti Turisztikai Adatbázisból . Az applikáció elkészítéséhez a Magyar Kerékpárosklub szakértő javaslataival járult hozzá.


A Magyar Alkalmazások az Android Marketen elérhető magyar nyelvű androidos alkalmazásokat gyűjti össze egy programban. Az Android tulajdonosok és a fejlesztők számára is hasznos alkalmazás listázza a legfrissebb és a legnépszerűbb magyar nyelvű applikációkat, és különböző kategóriákat kínál fel a kényelmes kereséshez. Az egyes alkalmazások mellett többféle információ is megjelenik: az átlagos értékelés, a rövid leírás, a szerző neve, a telepítések száma, az ár, valamint minden vélemény, amelyet hozzájuk fűztek. Az adatbázist a Telenor folyamatosan frissíti, aki szeretné bent látni saját programját, csak jeleznie kell a cégnek a socialmedia@telenor.hu email címen.

A Workshop számunkra kiemelkedő pillanata az volt, amikor Klausz Ferenc leült az asztalunkhoz, és abszolút kötetlenül tudtunk beszélni vele az Android-ról, a Telenor helyzetéről és jövőbeli terveiről a magyar piacon. Hallottunk pár nagyon biztató és remek dolgot, nem kétlem, hogy izgalmas lesz az ősz a Telenor táján.

A Telenor a közreműködőknek megköszönte az eddigi munkáikat, a workshopok állandó részvevői oklevelet és ajándékcsomagot kaptak. Üres kézzel senkinek sem kellett hazamenni, aki regisztrálta magát az eseményre, az húzhatott egy sorsjegyet, amin a QR kódot leolvasva derült ki, hogy mit nyert. A plüss figura volt a favorit egyértelműen, ment is a cserkereskedelem kora este már, „fülhallgatót cserélnék plüss figurára” alapon.

Az Android Workshop tehát jelentősen kinőtte magát, hasonló rendezvénysorozatot még hazai mobilszolgáltatótól nem láthattunk. Egyébként nem így indultak neki a Telenornál sem, csupán az első olyan jól sikerült, hogy úgy gondolták, kár lenni itt megállni. Valljuk be, tényleg kár is lett volna, a cég nagy lökést adott annak, hogy idehaza elterjedjen az Android, az embereknek legyen hol beszélni róla, a készülékgyártók pedig megmutathassák legújabb modelljeiket a potenciális vásárlóknak.

Folytatás lesz, most egy kis nyári szünetre vonul a cég stábja és legközelebb szeptemberben lesz Workshop. Mi a nyáron sem csüggedünk, és megpróbálunk a lehető legtöbb érdekes hírről és alkalmazásról beszámolni nektek.

1 hozzászólás to this post
  1. érdekes, hogy pont a telenor csinál ilyen android rendezvényeket, amikor egy frissítést nem képes kiadni az androidos telóihoz…

Szólj hozzá