Home Szoftver HTC vs. Gingerbread

Gyorsan végigsöpört a világon a HTC és a Gingerbread téma. Ahogy külföldön, úgy nálunk is nagy port kavart az ügy, rengetegen csalódottak voltak, amikor megtudták, a HTC Desire készüléken nem lesz elérhető a Gingerbread.

A gyártó azzal magyarázta a dolgot, hogy a mérnököknek nem sikerült megoldani – noha keményen dolgoztak rajta -, hogy a Gingerbread-en megfelelő minőségben fusson a Sense felület, ami a HTC legféltettebb kincse, és telefonjaik elengedhetetlen kelléke. Azonnal jöttek a dühös reakciók, hogyan lehetséges az, hogy amit HTC mérnököknek nem sikerült megoldani, azt lelkes android hackereknek igen. Mindenki a rootolást emlegette, nincs más út, fel kell törni a telefont, ha az ember újabb operációs rendszert akar a készülékére.

A képet a pdatech.hu-ról vettük, köszi!

Az éremnek azonban mindig két oldala van. A Desire, valljuk be, már nem egy új telefon, a HTC-nek nem biztos, hogy érdekében állt, hogy a régebbi modellt is életben tartsa, és frissítgesse, nyilván neki az lenne a legjobb, hogy ha minél többen váltanának az új, idei telefonokra. Hiszen a cég a telefonok értékesítéséből él. A tavalyi best-of telefon gazdái pedig értetlenül álltak az eset előtt. Ők csak azt nézték, hogy van egy jó telefonjuk, amelyre az Android 2.3 hivatalosan nem jelenik meg „memória gondok miatt”. Facebookon, blogokon és hírportálokon mindenki azon dühöngött, hogy nem hivatalos ROM-okkal már elérhető a Gingerbread Desire-n. Érthető volt csalódottságuk.

A HTC aztán hamar javította magát, és bejelentette, mégis lesz Gingerbread a Desire készülékeken. A döntés hátterében lévő dolgokat bizonyára soha nem tudjuk meg. Talán úgy látták, többet veszítenek a presztízsükből, ha nem készítik el a friss verziót? Netán attól féltek, hogy az emberek csalódtak a cégben, az új mobiljukat már egy másik gyártótól veszik meg? Netán médiahack lenne? Mindenesetre a történet a felhasználók szemszögéből pozitívan zárult. Azóta a cég bejelentette, hogy pár alkalmazást ki fog venni a Gingerbread-ből, hogy megoldják a memória problémákat (NAND tárhely). Részleteket később közölnek.

To resolve Desire’s memory issue and enable the upgrade to Gingerbread, we will cut select apps from the release.
Look for status updates starting next week. We apologize for any confusion. – HTC

Szólj hozzá