Home Hírek HTC: Nincs Gingerbread Desire készülékekre – Frissítve!

Bejelentette a hazai HTC képviselet is, hogy Desire készülékekre nem fogják kiadni az Android újabb verzióját.  A hivatalos indoklás az, hogy a telefonokban nincs elegendő memória ahhoz, hogy az operációs rendszer és a Sense kezelőfelület együttesen gördülékenyen működjön.

A HTC ugyan kiadhatná a Sense nélküli, szűz gyári verziót, a ehelyett inkább megszüntette a már több mint egy éves modellek támogatását.

Természetesen az, hogy a HTC mérnökei nem adták ki a Gingerbread-et a telefonra, nem jelenti, hogy nem telepíthető fel a telefonra az új rendszer. A saját, főzött ROM-ok készítői már korábban is megoldották, hogy Desire-n fusson az Android 2.3-as kiadása.

A HTC lépése természetesen nem aratott osztatlan sikert, spekulációk indultak minden oldalon, hogy mi állhat a HTC döntése mögött. Az tény, hogy az Android idővel egyre kiforrottabb és gyorsabb lesz, így az, hogy a 2.3 több memóriát enne, mint a 2.2, elég gyenge kifogás. Nagyobb lehet az esély arra, hogy szándékosan nem akarja már életben tartani a régi telefont, és inkább arra szeretné rávenni a vásárlókat, hogy az újabb modelleket vásárolják meg. Esetleg már a saját rendszerükre koncentrálják az erejüket a programozók?

Frissítve!

Ma (jún 15.) a HTC Magyarország Facebookon jelezte, hogy mégis elérhető lesz a Desire készülékeken a Gingerbread:

A korábban közöltekkel ellentétben, a HTC mégis elérhetővé fogja tenni a Gingerbread frissítést a HTC Desire készülékekre.

1 hozzászólás to this post
  1. Mit szól ehhez a Google, ahol meg pont azt próbálják nyomni, hogy igenis minden (minél inkább) azonos, vagyis mindig a legfrissebb verzión fusson?

Szólj hozzá