Home Hardver Asus Padfone

A netbook kategória teremtő Asus újabb készülékkel jelentkezik, amely a világon ismét valamiben egyedülálló. A Padfone nevéből adódóan egy telefon, amely táblagéppé alakítható.

Úgy látszik az Asus híve az ilyen megoldásoknak, korábban írtunk a cég Eee Pad Transformer készülékéről, amely alapesetben egy Androidos táblagép, de egy kiegészítővel pillanatok alatt notebookká alakítható.

A Padfone tervezői természetesen nem egy kihajtható telefont készítettek, hanem egy olyan mobilt, amit egy dokkolóba illesztve táblagépként funkciónál tovább. A mobil kijelője 4.3 hüvelykes, táblagéppé alakítva pedig 10.1 hüvelykes. A kiegészítőben természetesen a kijelző mellett helyet kapott még egy akkumulátor is. A  cég háza táján nagy a titkolózás, az egyetlen plusz információ, amely még kiszivárgott a készülékről, az, hogy két SIM kártya foglalatot is tartalmaz.

A Padfone-nal az Asus valószínűleg az üzletembereket célozza meg (erre utal a két SIM hely is). Megjelenésről, árazásról és a gép operációs-rendszeréről egyelőre nincs hír.

Hasonló cikkek

Szólj hozzá