Home Játékok Amazon App Store és a Zombik esete

Csodás dolog az Amazon App Store és remek kedvezmények vannak benne. Fizetős játékok, amelyek egy-egy napra ingyenesek, premier játékmegjelenések Androidra. Az Amazon boltjában tényleg prémium minőségű alkalmazások vannak, az egyetlen bökkenő, hogy egyelőre USA only a dolog, azaz csak az amerikaik számára használható, vagy mégsem?

Cikkünk apropója, hogy ma jelent meg az Amazon webboltjában kizárólagosan a PopCap cég nagysikerű játéka, a Plants vs. Zombies. A játék iPhone-on már bizonyított, és nagyon sokan várták már az androidos verziót. Hogy minőségi alkalmazásról van szó, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy az Amazonnak sikerült megállapodni a kiadóval, hogy náluk debütáljon a játék (a Android Market-ben való megjelenésről még nincs hír).

Rajongók számára pedig jó hír, hogy az első napon ingyenes letölthető a játék. Az Amazon azonban kicsit megnehezíti a dolgunkat, de azért át lehet verni az óriást is néha.

Itt egy rövid leírás, hogy miképpen:

  • Először is regisztráljunk az Amazon oldalán. Ez nem lesz túl bonyolult, elég megadni az email címünket, egy jelszót és nevet, máris be vagyunk lépve a oldalra.
  • Ezek után menjünk a letölteni kívánt program, vagy játék adatlapjára. És a jobb oldalon látható „get this app” formba írjuk be az email címünket. Lehetőleg olyan emailt adjunk meg, amit a telefonunkon is elérünk, mert ez szükséges lesz.
  • Ha ezzel megvagyunk, nézzük meg az Amazon által küldött levelet. Látható benne egy rövid step by step leírás, amivel meg tudjuk kezdeni az App Store használatát.
  • Először ellenőrizzük a telefon beállítását: Beállítások – Alkalmazások – Ismeretlen források engedélyezése opció legyen bepipálva.
  • Ezek után kattintsunk az emailben található linkre, amivel az Amazon Appstore alkalmazását tudjuk letölteni a telefonunkra. Sikeres letöltés után kattintsunk az állományra, és telepítsük fel.
  • Ha ez megvan, indítsuk el az alkalmazást, és lépjünk be az előzőekben létrehozott felhasználói fiókunkkal. Ezek után már elérjük az Amazon App Storet mobilunkról is.
  • Fent látható a célunk

  • Ha mindent jól csináltunk, akkor belépés után pont annak az alkalmazásnak az adatlapjára dob a program, amire kattintottunk az előzőekben. Ahhoz azonban, hogy akár ingyenes alkalmazást letöltsünk, meg kell adunk egy fizetési címet és fizetési opciót (bankkártya szám és érvényesség). Ezt akár mobilunkról is elvégezhetjük, egyszerű a felület. Fontos, hogy az Amazon App Store egyelőre csak amerikai címekkel működik; ahhoz, hogy ilyen címet használni tudjunk, jó ha felkeresitek ezt az oldalt: http://hu.fakenamegenerator.com/gen-random-us-us.php.

    Ne csüggedjetek, ha elsőre nem jön össze, és hiába írtatok be USA címet, visszadobja az Amazon. Többet kipróbáltunk és ami fixen működött az pl. Kalifornia állam, Los Angeles város kombináció. Proxy és hasonló dolgok nem kellettek, szépen böngészőből beállítottuk a címet, majd a telefonon lévő Amazon szoftverrel letöltöttük az alkalmazást. A sikeres megrendelésről egyébként emailt is küld az Amazon.
  • Nem csak játékok vannak természetesen az Amazon oldalán

Még több mint 19 óráig ingyenes a játék, aki tehát szeretné ingyen, legálisan letölteni a Plants vs. Zombies játékot, annak most itt a lehetőség rá, reméljük segítettünk a rövid leírással.

Szólj hozzá